Rozwiązany Forum na Qnapa

Discussion in 'Podstawowe ustawienia systemowe' started by fnx, Apr 7, 2021.

Loading...
Tags:
  1. fnx
    Offline

    fnx Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 28, 2021
    Messages:
    26
    Local Time:
    2:06 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam,

    mam TS-251D potrzebuję postawić na nim jakieś forum. Na poprzednim miałem mybb ale niestety na tym woła już apache 73, kosztuje to 5$ nie mam z tym problemu ale nie mam pewności czy i jak wydajnie będzie to działać.

    Czy ktoś wie jakie darmowe forum można na nim postawić bez dodatkowych płatnych modułów?
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,810
    Local Time:
    2:06 AM
    Ratings:
    +1,838 / 39 / -9
    Followers:
    38
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
  3. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,420
    Local Time:
    2:06 AM
    Ratings:
    +1,774 / 40 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
  4. fnx
    Offline

    fnx Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 28, 2021
    Messages:
    26
    Local Time:
    2:06 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Nie wiem czy się dobrze rozumiemy.
    Na qnap odpaliłem www oraz sql ale niektóre pakiety jak mybb wymagają apacha, który jest płatny. Dlatego szukam darmowego rozwiązania lub jakiejś możliwości abym mógł przetestować apacha z jakimś forum (jeśli wymagają apacha) czy się nie będzie wieszać itp.
     
  5. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,420
    Local Time:
    2:06 AM
    Ratings:
    +1,774 / 40 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    zgadza sie - podany link obejmuje ręczną instalacje -żadnych QPKG
     
  6. fnx
    Offline

    fnx Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 28, 2021
    Messages:
    26
    Local Time:
    2:06 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dzięki. Nie zauważyłem, ze to link :)
    --- Połączono posty, Apr 7, 2021, Data oryginalnego postu: Apr 7, 2021 ---
    Nie wiedziałem nawet, że tu tak mogę to zrobić. To wiele ułatwia. Dzięki za pomoc. Idę działać z tematem.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  7. grzenio
    Offline

    grzenio Staff Contributor

    Joined:
    Sep 6, 2012
    Messages:
    498
    Local Time:
    2:06 AM
    Ratings:
    +85 / 4 / -1
    Followers:
    5
    QNAP:
    TVS-x72
    Ethernet:
    802.11ac
    TVS-x72 802.11ac
    Ale apache to domyślny serwer www na Qnap
     
  8. fnx
    Offline

    fnx Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 28, 2021
    Messages:
    26
    Local Time:
    2:06 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Teraz już wiem ;)
    Dzięki za pomoc wszystko działa.