Pomoc FTP niedziała na zewnątrz

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika krystianen, 14 Sierpień 2014.

Ładowanie...
  1. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 937
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    to jest kopia ustawień - dane możesz przekopiować ręcznie, przecież doskonale wiesz gdzie co pochowałeś ? Czyż nie ?

    PS: wystaw na Windows udział i przekopiuj kluczowe pliki. Czort z filmami, zawsze można coś nowszego pobrać ;)
     
  2. krystianen
    Offline

    krystianen Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    25 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    57
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    00:48
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Kurde 4Tb nie mam tyle miejsca... Czyli nie ma opcji przwrocenia utawiem bez formata dyskow?


    Krystian
     
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Można przywrócić ustawienia do domyślnych na dwa sposoby.
    1. Pierwszy z nich przywraca tylko ustawienia systemowe, które później można przywrócić z kopii o czym wspomina @pigers@pigers. Tym samym zostaną utracone informacje u udziałach sieciowych, ale dane zapisane na nich fizycznie pozostaną na dyskach. A więc wystarczy ponownie utworzyć udziały sieciowe wskazując ręcznie ich lokalizacje lub po przywróceniu kopii ponownie będą dostępne.
    2. Natomiast drugi sposób przywraca serwer do całkowitego stanu początkowego i czyści dyski twarde...
     
  4. krystianen
    Offline

    krystianen Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    25 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    57
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    00:48
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Rozuemiem ze mam uzyc "Ponowna inicjacja NAS"?

    restore.PNG
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Możesz na chwile przełączyć na wersje angielską i porównać do mojego screen'a?
    upload_2014-8-23_15-54-10.

    Jeśli komunikaty oraz etykiety przycisków są identyczne jak u mnie, to masz nacisnąć przycisk Reset Settings (Zresetuj ustawienia).
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
    • Śmieszne Śmieszne x 1
  6. krystianen
    Offline

    krystianen Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    25 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    57
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    00:48
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    u mnie wyglada to troche inaczej....

    restore_eng.PNG
    --- Połączono posty, 27 Sierpień 2014, Data oryginalnego postu: 23 Sierpień 2014 ---
    znalazłem w logach coś takiego, jak widać nie tylko ftp ma problem z działaniem
    log.PNG
     
  7. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 937
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    screen z logów słabo czytelny jest :-(
     
  8. krystianen
    Offline

    krystianen Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    25 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    57
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    00:48
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    ImageUploadedByTapatalk1409172000.779070. teraz lepiej.


    Krystian
     
  9. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 937
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nie mógł synchronizować sie z serwerem czasu i jest jakiś problem z nawiązaniem połączania z serwerami QNAPCloud.
    Czy rejestrowałeś się w w/w usłudze ?
     
  10. krystianen
    Offline

    krystianen Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    25 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    57
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    00:48
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Tak, jaj widac czasem jest"set up succesuful". Glownie zalezy mi na ftp. Ale pokazuje jest problem takze cloudlinkiem.

    Syganlizuje takaze update ddns ale ja mam wyl ddns bo mam stale ip.


    Krystian
    --- Połączono posty, 11 Wrzesień 2014, Data oryginalnego postu: 27 Sierpień 2014 ---
    sprawdzilem dziś u operatora. Nie blokuje zadnych portów.

    Nadal mam watpliwości czy moge moze zrobić przywrócić ustawienia fabryczne bez utraty danych.
     
  11. krystianen
    Offline

    krystianen Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    25 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    57
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    00:48
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Po wielu trudach udało się rozwiązać problem. Zgrałem wszystkie dane na wszelki wypadek.

    W Ts-212 jest funkcja przywracania ostawień fabrycznych bez utraty danych. Z tylu obudowy jest przycisk 10sek. I po sprawie dane pozostają tylko w default-owych folderach, czyli jeżeli utworzyliśmy w głównym katalogu folder ftp, to po resecie go nie będzie.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.