Hosting Zdjęć

Dyskusja w 'Stacja multimedialna, zdjęć i muzyki' rozpoczęta przez użytkownika BitGSM, 28 Luty 2009.

Ładowanie...
  1. BitGSM
    Offline

    BitGSM Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Luty 2009
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    01:52
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-409/409 Pro
    Ethernet:
    null
    TS-409/409 Pro null
    Witam posiadam serwer TS409 i nie mogę z nim dojść do porozumienia , a dokładnie chodzi mi o to czy mozna hostingować zdjęcia tak ja np. na fotosiku .
    Wiem e jest to możliwe ale jak zdjęcia są w głównym katalogu Qmultimedia , natomiast jak zrobię już folder np Zdjęcia lub inny to prosi o Login i hasła i nie można w żaden sposób na moje umiejętności tego zrobić proszę o pomoc .
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:52
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Musisz ustawić odpowiednie prawa dla tego folderu, prawa dla gości.
     
  3. BitGSM
    Offline

    BitGSM Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Luty 2009
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    01:52
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-409/409 Pro
    Ethernet:
    null
    TS-409/409 Pro null
    Dzięki ale jestem początkującym z takim sprzętem czy możesz powiedzieć jak i gdzie to można zrobić :) Dzięki
    A jak byś mógł krok po kroku to super wielkie dzięki z góry
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:52
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    podaj nr firmware
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  5. BitGSM
    Offline

    BitGSM Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Luty 2009
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    01:52
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-409/409 Pro
    Ethernet:
    null
    TS-409/409 Pro null
    jak chodzi o sersje softu to taki Version 2.1.2 build 1031T
     
  6. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:52
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    nie pamiętam jak to było w 2.1.0
    Ale w 3.0.0 logujesz się jako admin do Qmultimedia.
    Po prawej jest znaczek młotków "Configure album authioryty" klikasz na niego i wybierasz guest. Otwiera się okienko, po lewej masz udziały do których masz dostęp, po prawej udziały do których nie ma dostępu z poziomu gościa.
     
  7. BitGSM
    Offline

    BitGSM Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Luty 2009
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    01:52
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-409/409 Pro
    Ethernet:
    null
    TS-409/409 Pro null
    Dzięki jest już ok ale jeszcze nie o to chodzi ,bo po dodaniu w guest folderu jest on dostępny w Lokalizacja: / Qmultimedia i każdy kto bedzie chciał to wejdzie i bedzie przeglądał zdjęcia , a moje pytanie jest czy można inaczej ustawić i podać regułe by foldery nie byłby widoczne a można by hostingować ?
     
  8. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:52
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    niestety nie. Są tylko reguły:
    - tylko odczyt
    - zapis i odczyt
    - dostęp zabroniony.

    Jeżeli zastanawiasz się nad prawdziwym profesjonalnym hostingiem zdjęć to zainstaluj spycjalny skrypt.
    W interncie pełno ich. Są i darmowe i komercyjne.
    Kiedyś zrobiłem taki z automatycznym graficznie pokazującym się postępem aktualnie wgrywanego pliku, lecz wymagało to wgrania dodatku - extension do php. Ale to było ho ho dawno , potrzebowałem kasy na nowy projekt.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.