Help HybridMount-nie można dodać usługi chmurowej Google Drive

xJacKx

Passing Basics
Beginner
Sep 9, 2021
5
1
3
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE
Serwus!
Nie mogę dodać Google Drive do HybryidMount, próbowałem na różnych przeglądarkach (wyłączone blokery i inne pierdoły) na linuksach też... Inne chmury np: box czy one drive dodały sie spoko:(
2022-05-12 20_19_56-Logowanie – Konta Google – Brave.png
 

Kamil84

System Engineer
Q Specialist
Nov 28, 2012
169
34
28
Warszawa
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE
A możesz opisać krok po kroku co robisz ?
Ja właśnie dla testu podłączyłem konto, wszystko ok.
Moje kroki:
na tablicy 'overview' kliknąłem po prawej w linii "Cloud services" '+'
wybrałem 'create file cloud gateway'
nastepnie z listy: google drive -> wyskoczyło okno do autentykacji (potwierdziłem etc.)
i dalej już defaultowo 'ok', 'create' i wskoczył zasób.
Firmware i appki wszystko aktualne
 

xJacKx

Passing Basics
Beginner
Sep 9, 2021
5
1
3
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE
HybridMount->utwórz podłączenie zdalne->usługi chmurowe->google drive->login-> hasło->zezwolenie i info jak na screenie.
Wszystko dobrze jest robione bo inne chmury się dodają i spoko. Myślałem że może to moje konto jest ujowe i próbowałem inne dodawać które posiadam z wszystkimi googlowskimi jest tak samo. To samo na androidzie na ubuntu na różnych przeglądarkach na innym kompach=lipton:(
 

Kamil84

System Engineer
Q Specialist
Nov 28, 2012
169
34
28
Warszawa
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE
Czy np. jeśli próbujesz chromem to jesteś w nim zalogowany do konta google ? (Synchronizacja itp)
Post automatically merged:

A czy ten ekran masz ?
Screenshot_20220515_165734_org.mozilla.firefox_edit_84435587471490.jpg
 

xJacKx

Passing Basics
Beginner
Sep 9, 2021
5
1
3
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE
Czy np. jeśli próbujesz chromem to jesteś w nim zalogowany do konta google ? (Synchronizacja itp)
Post automatically merged:

A czy ten ekran masz ?
View attachment 40344
Próbowałem jak byłem zalogowany, próbowałem też bez. Tak mam ten ekran o który pytasz. Po wielu próbach na różnych kompach,systemach i przeglądarkach-zainstalowałem na VM win 11 czyściocha bez modyfikacji. Spróbowałem tam i poszło dodając usługę google. Dziwne to trochę że pod linuksami też nie szło.....
Dzięki za zainteresowanie :)