information schema

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika marcek, 24 Czerwiec 2009.

Ładowanie...
  1. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    13:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam
    mam 3 strony z bazami do ktorych dostep jest z phpmyadmin a od jakiegos czasu mam taki problemik ze po wejsciu do phpmyadmin do jakiejkolwiek bazy pojawja sie baza tej strony oraz baza o nazwie information_schema (16) pojecia nie mam co to i czemu tak sie dzieje dodam ze jak dodaje nowa baze i uzytkownika jest dokladnie to samo. czy ktos wie o co tu chodzi i jak to naprawic?
    Dziekuje pozdrawiam
    Marcek
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A ten problem od kiedy wystepuje?
     
  3. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    13:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    wlasnie zabardzo nie wiem teraz dopiero go zobaczylem. nie wiem o co w tym chodzi. i czy moge to jakos wywalic tzn ta baze - narazie nie dotykam bo nie wiem co to
    HELP
     
  4. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    13:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    i jak czy ktos wie co z tym zrobic ??
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  6. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    13:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    poczytalem - i nadal nie wiem skad to sie wzielo i czy to wywalic czy nie
     
  7. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:39
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    hmm, mówiąc ogólnie.
    Jest to normalne i nie powinieneś się tym przejmować. Prawie każdy to posiada(kwestia ustawień). "Information Schema" to coś ala backup bazy (informacje o niej) :)
    A te linki które podał Silas są dla bardziej wtajemniczonych, którzy chcą to jakoś wykorzystać.
     

Poleć tę stronę