information schema

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika marcek, 24 Czerwiec 2009.

Ładowanie...
  1. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam
    mam 3 strony z bazami do ktorych dostep jest z phpmyadmin a od jakiegos czasu mam taki problemik ze po wejsciu do phpmyadmin do jakiejkolwiek bazy pojawja sie baza tej strony oraz baza o nazwie information_schema (16) pojecia nie mam co to i czemu tak sie dzieje dodam ze jak dodaje nowa baze i uzytkownika jest dokladnie to samo. czy ktos wie o co tu chodzi i jak to naprawic?
    Dziekuje pozdrawiam
    Marcek
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:54
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A ten problem od kiedy wystepuje?
     
  3. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    wlasnie zabardzo nie wiem teraz dopiero go zobaczylem. nie wiem o co w tym chodzi. i czy moge to jakos wywalic tzn ta baze - narazie nie dotykam bo nie wiem co to
    HELP
     
  4. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    i jak czy ktos wie co z tym zrobic ??
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:54
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  6. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    poczytalem - i nadal nie wiem skad to sie wzielo i czy to wywalic czy nie
     
  7. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    hmm, mówiąc ogólnie.
    Jest to normalne i nie powinieneś się tym przejmować. Prawie każdy to posiada(kwestia ustawień). "Information Schema" to coś ala backup bazy (informacje o niej) :)
    A te linki które podał Silas są dla bardziej wtajemniczonych, którzy chcą to jakoś wykorzystać.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.