Instalacja TS 101 - problem

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika woytek, 28 Październik 2008.

Ładowanie...
  1. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Po podłączeniu do routera (Linksys WAG54G) nie świeci LAN. Po podłączeniu w trybie "indywidual" bezpośrednio do kompa świeci LAN, sformatowałem HDD, mogę zmapować już jakieś katalogi, ustawiłem DHCP, ale nadal nie można wejść w konfiguracje ( przez :6000) i nadal nie mogę podłączyć do routera. Status świeci ciągle na zielono.

    pomocy

    byłbym wdzięczny za pomoc
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:40
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Kabel masz z crossem czy bez crossa?
     
  3. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    bezpośrednio cross, przez router bez crossa

    Już mam dostęp do strony konfiguracyjnej (przeglądarki blokowały adres :6000), ale ten TS coś chyba nie chce działać z tym routerem... spróbuje podłączyć do innego routera..
     
  4. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    ale kiszka.. niedziała mi z routerem linksysa... :o podłączony do 3Com działa bez problemu.. tia
    Inne urządzenia na linksysie działają ok. Firmware upgradeowany na routerze..
    chyba pora sie rozglądną za czymś nowym... <wsciekly>
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:40
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    ja mam WRT54GL i wszystko ladnie dziala
     
  6. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    15:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    jakieś ustawienia może ? NAT masz włączony? Nie wiem co to jest RIP, ale nie działa przy włączonym ani wyłączonym.
    firewall mam włączony, ale to nie ma znaczenia
    Block WAN requests - Block Anonymous Internet Requests - włączony
    Filter INENT(Port 113) - włączony
    SNMP - wyłącozny
    UPnP - włączony

    jakieś pomysły? sugestie?
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.