Instalacja TS 101 - problem

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika woytek, 28 Październik 2008.

Ładowanie...
  1. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    03:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Po podłączeniu do routera (Linksys WAG54G) nie świeci LAN. Po podłączeniu w trybie "indywidual" bezpośrednio do kompa świeci LAN, sformatowałem HDD, mogę zmapować już jakieś katalogi, ustawiłem DHCP, ale nadal nie można wejść w konfiguracje ( przez :6000) i nadal nie mogę podłączyć do routera. Status świeci ciągle na zielono.

    pomocy

    byłbym wdzięczny za pomoc
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:40
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Kabel masz z crossem czy bez crossa?
     
  3. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    03:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    bezpośrednio cross, przez router bez crossa

    Już mam dostęp do strony konfiguracyjnej (przeglądarki blokowały adres :6000), ale ten TS coś chyba nie chce działać z tym routerem... spróbuje podłączyć do innego routera..
     
  4. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    03:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    ale kiszka.. niedziała mi z routerem linksysa... :o podłączony do 3Com działa bez problemu.. tia
    Inne urządzenia na linksysie działają ok. Firmware upgradeowany na routerze..
    chyba pora sie rozglądną za czymś nowym... <wsciekly>
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:40
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    ja mam WRT54GL i wszystko ladnie dziala
     
  6. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    03:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    jakieś ustawienia może ? NAT masz włączony? Nie wiem co to jest RIP, ale nie działa przy włączonym ani wyłączonym.
    firewall mam włączony, ale to nie ma znaczenia
    Block WAN requests - Block Anonymous Internet Requests - włączony
    Filter INENT(Port 113) - włączony
    SNMP - wyłącozny
    UPnP - włączony

    jakieś pomysły? sugestie?
     

Poleć tę stronę