Pomoc Iscsi błąd Inicjatora Windows 10

Dyskusja w 'iSCSI - Obiekty docelowe oraz dyski wirtualne' rozpoczęta przez użytkownika szczota6, 29 Sierpień 2017.

Ładowanie...
  1. szczota6
    Offline

    szczota6 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    21 Marzec 2016
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    12:34
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    Hej.

    Mam problem dość dziwny. Chodzi o iscsi jak się domyślacie.
    Korzystam już wiele lat z tego rozwiązania i nie było problemu.
    Przegrywałem sobie jakieś 250GB danych na partycje utworzoną. Po godzince zaglądam i dane niby przegrane ale partycja utworzona na iscsi ma miejsce jako nieprzydzielone.
    Reboot systemu Windows nie pomógł. Odłączyłem się od obiektu. Chciałem się połączyć ponownie i mam błąd inicjatora. Za którymś razem znów mi się połączył automatycznie po reboocie systemu ale nadal mam partycje z miejscem nieprzydzielonym. Qnap pokazuje zajętość prawidłowo.
    Na innym komputerze próbowałem i też podobnie. Nie pamiętam czy hasło było zakładane, jeśli tak to nie pasuje.

    Pierwsze pytanie to czy idzie sprawdzić czy hasło jest na obiekcie?
    Drugie pytanie czy idzie jakoś wyciągnąć hasło z systemu Win10?
    Trzecie pytanie czy da się usunąć hasło na Qnap mając login i hasło admin?

    Qnap TS-453mini 16GB RAM wersja OS 4.3.3

    Jako ciekawostkę znajomy podłączył do sieci jakiś switch parę godzin wcześniej, który był najprawdopodobniej po burzy bo pewne porty nie działały.

    Chciałbym dane jakoś zgrac
     

Poleć tę stronę