Rozwiązany Jak skonfigurować serwer VPN aby był widoczny z internetu?

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika kivus76, 6 Maj 2014.

Ładowanie...
  1. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    prosiłem o prt screen a nie crtl-c.
    no to modem nie jest przeźroczysty
     
  2. kivus76
    Offline

    kivus76 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Maj 2014
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Zgodnie z życzeniem.
    PortForward.
    Co to znaczy "modem nie jest przeźroczysty"?
     
    Last edited by a moderator: 8 Maj 2014
  3. johnyhack
    Offline

    johnyhack Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    31
    Miejscowość:
    Białystok
    Local Time:
    17:53
    Oceny:
    +5 / 0 / -2
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69 Pro 1 GbE
    To jedna dobra rada. Otwórz okno i wywal ten zlom tp-link tak jak pisałem na samym początku 99% wina złomu, a swoją drogą jak można kupować badziewie i naplatać rece kitajcom...
     
    • Dramatyzujesz Dramatyzujesz x 1
  4. kivus76
    Offline

    kivus76 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Maj 2014
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Taki sprzęt już zastałem w firmie więc mój wpływ na zakup = 0
     
  5. johnyhack
    Offline

    johnyhack Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    31
    Miejscowość:
    Białystok
    Local Time:
    17:53
    Oceny:
    +5 / 0 / -2
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69 Pro 1 GbE
    To powiedz dla szefa, właściciela że na takim złomie to pracować sie nie da i prosisz o sprzęt do zastosowań profesjonalnch. A swoją droga jak firma kupuje taki złom ? Ale nie mi krytykować, powodzenia życze. Pozdrawiam
     
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a co nie jest od kitajcow ? POkaz mi chociaz jeden sprzet IT wyprodukowany od A do Z w EU ? ba nawet w US.

    @kivus76@kivus76 - podmien na chwile router na inny i sprawdzisz czy to walniety router czy bedziesz meczyl providera.
     
  7. kivus76
    Offline

    kivus76 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Maj 2014
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Znalazłem właśnie w szafie jakiegoś DRAYTEK-a Vigor 2200E, niestety muszę poczekać do rana żeby wpiąć go do WAN-u
     
  8. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    z niecierpliwością czekany na wyniki testu :)
     
  9. kivus76
    Offline

    kivus76 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Maj 2014
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Wynik testu negatywny. Okazało się że ten Vigor to też złom.
    Pożyczyłem innego TP-Linka który jest na liście obsługiwanych przez QNAP-a i... działa!!! :me2:
     
  10. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Dołączył:
    14 Luty 2011
    Wiadomości:
    933
    Miejscowość:
    opolskie
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    Spróbuj alternatywnego oprogramowania, jest kilka ciekawych uwagi, ale musisz sprawdzić czy będą działały na Twoim modelu. Mam na myśli lepszy firmware do Twojego TPLinka. ;)
     
  11. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    TP-Linki na wybranych buildach DD-WRT lubią działać bardzo dobrze. Jednak nie na wszystkie modele można je wgrać oraz nie wszystkie buildy funkcjonują poprawnie. Także trzeba czytać forum.
     
  12. specdriver
    Offline

    specdriver Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    15 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31 1 GbE
    Czy na Netgear WNR3500L na Tomato 1.28 też nie ma prawa hulać?
    Zrobiłem zgodnie z instrukcją na How to set up VPN service on QNAP NAS :: Security、Internet ::NAS :: QNAP jednak ciągle otrzymuje błąd 868 nie nawiązano połączenia zdalnego, ponieważ nazwa serwera dostępu zdalnego nie została rozpoznana.
    Qnap podłączony do switcha a ten do routera. Port 1723 otwarty. Średnio siedzę w temacie IT więc proszę o jasne instrukcje jak dla tuman... mniej zdolnego znaczy się ;)
     
  13. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    1. błąd wyświetla się gdzie ?
    2. używasz UPnP ?
     
  14. specdriver
    Offline

    specdriver Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    15 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31 1 GbE
    1. Przy próbie łączenia z VPN zgodnie z instrukcją jaką mam na Qnap.com.
    2. Tak używam
     
  15. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    upload_2015-1-14_19-22-52.
    Co masz w polu VPN server ?
    Zrzuć diagnostykę UPNP
     
  16. specdriver
    Offline

    specdriver Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    15 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31 1 GbE
    Tak jak u Ciebie VPN server PPTP ok 1723 TCP
     
  17. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a info z diagnostyki UPNP ?
     
  18. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wyłącz UPNP i przekieruj porty ręcznie
     
  19. specdriver
    Offline

    specdriver Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    15 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31 1 GbE
    uPNP na routerze jak i NAS wyłączone, przekierowane ręcznie i nadal nic.
     
  20. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    brak publicznego adresu IP ... kolega jest za maskaradą dostawcy

    upload_2015-1-14_20-41-18.