Jak ustawic FTP..

Dyskusja w 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' rozpoczęta przez użytkownika roberttio, 18 Luty 2009.

Ładowanie...
  1. roberttio
    Offline

    roberttio Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam..
    staram sie uruchomic FTP w taki sposob , aby moj klient po zalogowaniu sie wszedl tylko do swojek "koperty", ale zawsze oprucz jego pokazuja sie wszystkie inne z servera... co i jak mam zrobic?? a moze sie nieda??

    Z gory serdecznie dziekuje..

    Saludos

    model 509 pro soft- 2.1.0
     
  2. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    00:32
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Sprawdz jakie dajesz uprawnienia do katalogow. Jesli chcesz aby uzytkownik nie mogl sie przemieszczac pomiedzy katalogami musisz ustawic na wyzszy brak dostepu i na katalog dla niego pelny dostep.
     
  3. roberttio
    Offline

    roberttio Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ok zalapalem ;)
    Udalo mi sie zrobic , ze wszystkie oryginalne karpety znikly i niepokazuja sie, ale te stworzone przezemnie po wejsciu na ftp pokazuja sie aczkolwiek jak nanie klikniesz , to informuje ze niema do niej dostepu... mozna to tak ustawic zeby te tez zniknely??

    Gracias...
     
  4. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    00:32
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Tym razem nie bardzo wiem o co chodzi :). Spróbuj to jakoś inaczej opisać.
     
  5. roberttio
    Offline

    roberttio Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    sorry ..
    No wiec tak to umnie jest.. Qnap ma zalozne automatycznie przez system te koperty:
    Public
    Qdownload
    Qmultimedia
    Qusb
    Qweb

    Ja dolozylem nowe o nazwie "carpeta red" i "klient" we wszystkich kopertach dodalem nowego klienta ustawiajac ze ma zabronione wejscie do tych kopert za wyjatkiem tej nowej "klient". Poczym wchodze przez ftp i pokazuja mi sie dwie koperty jedna ta klienta i druga "carpeta de red" do ktorej niepozwala mi wejsc. reszta kopert po prost niepokazuje sie, moje pytanie to: dlaczego ta druga koperta zrobiona przezemnie i ustawiona tak jak te zrobione przez system niezniknela? tylko nadal sie pokazuje tyle ze bez prawa do jej otworzenia.. Chialbym aby ona takze zniknela..

    Gracias
     
  6. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    00:32
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    ciekawe... daj znac czy poradziles sobie z problemem?
     

Poleć tę stronę