Jaki torrent na TS-210???

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika yorky, 13 Kwiecień 2010.

Ładowanie...
  1. yorky
    Offline

    yorky Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Hej,
    Chciałbym zainstalować innego klienta torrent na moim TS-210.
    Wyczytałem że rtorrent nie można zainstalować?

    Jaki inny można w takim razie i czy rtorrent na pewno nie chodzi?

    Czy któryś z poniższych zadziała?:

    * Transmission 1.5.3, 1.6.1, 1.7.x, 1.8.3, 1.9.1
    * rTorrent 0.8.x
    * KTorrent 3.x
    * Deluge 1.1.9, 1.2.0, 1.2.1

    a może ale te są pod windows więc tylko taki strzał na oślep - że może jest jakaś inna wersja poniższych

    * uTorrent 1.8.2 - 1.8.5, 2.0.0
    * Azureus 4.2.0.8, 4.3.0.x, 4.3.1.x (x=0,2,4)
    * KTorrent 3.x
    * Deluge 1.1.9, 1.2.0, 1.2.1
    * BitTornado 0.3.17, 0.3.18


    dziękuje z góry
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Mozna instalowac rtorrent'a... Zainstaluj paczke rtorrent i najnowszy firmware 3.2.5. Pozdro :)
     
  3. yorky
    Offline

    yorky Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Hej

    mam zainstalowany na TS-210 firmware 3.2.5 Build 0409T i rtorrent++_0.8.6_NEW_ARM.qpkg.

    Niestety jest jakiś kłopot.
    Rtorrent słabo wysyła pliki z HD-bits.ro
    Pokazuje znacznie mniejszą ilość peerów i seedów niż wskazuje na to strona www


    I załadowane pliki bardzo słabo wysyła (praktycznie wcale) i chyba też jakoś wolno ciągnie (choć wysyłanie jest tragiczne)


    Czy coś źle zrobiłem?

    Rtorrenta zainstalowałem na początku przez PuTTY ale coś się działo więc wyinstalowałem i ponownie zainstalowałem przez QPKG plugins/ instalation.
    Teraz sciąga poprawnie ale co z wysyłaniem? Z publicznych torrentów jakby lepiej wysyła - ale dalej jest to nie więcej niż 10-14 KB/s.

    Przekierowałem porty i nawet umieściłem Qnapa w DMZ.

    Dzięki z góry za radę.
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:39
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Skoncentruj się nad configiem w panelu rtorrenta
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  5. yorky
    Offline

    yorky Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ok -dzieki

    W wątku "Silasa" https://forum.qnap.net.pl/posts/4482
    jest podane pare wersji rrtorrenta od b0301 r1106 (O2) do b0928. Jak je ściągnąć bo ja mam tylko podstawową tj. tą pierwszą?

    Gdzie można znaleźć poprawki? które są wymienione w wątku. Na dole wątku jest link do sciągnięcia ale tylko wersji pierwszej.

    Dziękuje
    T
     
    Last edited by a moderator: 22 Wrzesień 2013
  6. slr
    Online

    slr Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    ja mam problem z pauzowaniem torrentow na TS-210 :/ pisalem o tym w watku wersji rtorrenta ktora zainstalowalem ale silas chyba ma wakacje inni tez bo cisza juz od paru dni :) moze tutaj ktos sie wypowie :)
     
  7. flood
    Offline

    flood Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    15:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jeśli wczytasz się uważnie w wątek w którym pisałeś, to z pewnością znajdziesz odpowiedź na swój problem. Zwróć szczególną uwagę na pierwszy post i sekcję [ Known issues ]:
    ...
    4. TS-x19/x10 series: You need to use beta firmware 3.2.1 which is with newer version of Kernel - newer firmware is still with old version of Kernel and because of that, downloaded torrent will be corrupted.

    W dalszej części wątku są wypowiedzi z jakimi innymi wersjami firmware'u rtorrent powinien zachowywać się poprawnie.
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    W chwili obecnej uzywac tylko firmware 3.2.5!
     

Poleć tę stronę