Klasa MySQLi

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika mnadobnik, 19 Luty 2009.

Ładowanie...
  1. mnadobnik
    Offline

    mnadobnik Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam

    Potrzebuję w php obsługe klasy MySQLi niestety brakuje jej. Tak wygląda phpinfo z QNAP'a:

    Jak dodać wybraną klase? Czy będę zmuszony do nowej konfiguracji i instalacji phpMyAdmin?
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    http://linuksowo.pl/index.php?t=rview&t ... goto=23110
    w tym przypadku dobrze by było napisać do SupportuQnapa lub na ich forum żeby dodali ją w następnym firmware.
    Bo z tego co się niedawno bawiłem, php jest okrojony i inaczej jest odpalany - moim zdaniem nieźle namieszali w nim.
    Pozdrawiam.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:47
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    albo zainstalowac PHP/MySQL z Optware :)
     
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    A jak to wygląda w praktyce? Czy nie będzie PHP SQL nie będzie gryźć się z tym z firmware. Coś podejrzewam, że trzeba będzie też apache zainstalować.
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:47
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    zmieniasz port pracy serwera Qweb na inny niz 80

    z Optware instalujesz apache, mysql + php i recznie konfigurujesz apacha pod siebie...
    od tej pory bedziesz korzystal z serwera web zainstalowanego przez Ciebie
    czeka Cie duzo pracy z uruchomieniem i skonfigurowaniem
    ale pewnie wiecej mozliwosci niz z standardowym serwerem Apache w Qweb
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. klasy mysql