Klasa MySQLi

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika mnadobnik, 19 Luty 2009.

Ładowanie...
  1. mnadobnik
    Offline

    mnadobnik Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    03:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam

    Potrzebuję w php obsługe klasy MySQLi niestety brakuje jej. Tak wygląda phpinfo z QNAP'a:

    Jak dodać wybraną klase? Czy będę zmuszony do nowej konfiguracji i instalacji phpMyAdmin?
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    03:49
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    http://linuksowo.pl/index.php?t=rview&t ... goto=23110
    w tym przypadku dobrze by było napisać do SupportuQnapa lub na ich forum żeby dodali ją w następnym firmware.
    Bo z tego co się niedawno bawiłem, php jest okrojony i inaczej jest odpalany - moim zdaniem nieźle namieszali w nim.
    Pozdrawiam.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 369
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:49
    Oceny:
    +1 421 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    albo zainstalowac PHP/MySQL z Optware :)
     
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    03:49
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    A jak to wygląda w praktyce? Czy nie będzie PHP SQL nie będzie gryźć się z tym z firmware. Coś podejrzewam, że trzeba będzie też apache zainstalować.
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 369
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:49
    Oceny:
    +1 421 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    zmieniasz port pracy serwera Qweb na inny niz 80

    z Optware instalujesz apache, mysql + php i recznie konfigurujesz apacha pod siebie...
    od tej pory bedziesz korzystal z serwera web zainstalowanego przez Ciebie
    czeka Cie duzo pracy z uruchomieniem i skonfigurowaniem
    ale pewnie wiecej mozliwosci niz z standardowym serwerem Apache w Qweb
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.