Udzielamy pomocy Kodi nie widzi wszystkich filmów

Dyskusja w 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' rozpoczęta przez użytkownika thalgo13, 3 Wrzesień 2017.

Ładowanie...
Tagi:
  1. thalgo13
    Offline

    thalgo13 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    76
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS411
    Witam,

    mam problem z parą TinyMedia Manager -> KODI.
    Niektóre filmy i seriale, które są prawidłowo tagowane przez TMM, nie są potem widoczne po odpaleniu KODI (wersja 17.4, macOS Sierra 10.12.3). Np. serial Sherlock (3 pierwsze sezony) w TMM ma wszystkie informacje prawidłowo a w KODI mimo kilkukrotnego wybierania "Aktualizuj bibliotekę" tenże serial nawet nie pokazuje się na liście w Seriale/Tytuł... O co tu może chodzić?

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 Build 20170727
    Model serwera: QNAP HS-251
     
    • Owca Owca x 1
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 610
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:23
    Oceny:
    +1 012 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    1. podświetl serial - wciśnij I na klawiaturze , wybierz odśwież , zgódź się na to co wyskoczy
    upload_2017-9-3_18-40-38.

    upload_2017-9-3_18-40-55.

    upload_2017-9-3_18-41-8.

    2. Nie masz czasem filtra w KODI włączonego na pokazywanie tylko nowych rzeczy ?

    upload_2017-9-3_18-40-19.

    3. Na pewno dane się poprawiły ?
     
  3. thalgo13
    Offline

    thalgo13 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    76
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS411
    Momencik... Rozumiem, że powyższe zrzuty ekranu dotyczą KODI a ja napisałem, że w KODI wogóle nie widzę tego serialu, więc nie za bardzo mam na czym naciskać tego "I" na klawiaturze...
    Poniżej zrzut z TMM oraz zrzut z KODI - przedmiotowt serial mam na osobnym volumenie "Seriale"...
     

    Załączone pliki:

  4. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 610
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:23
    Oceny:
    +1 012 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Zapisałeś zmiany w metadanych ?

    Skasuj źródło z tym katalogiem w kodi i dodaj na nowo.
    --- Połączono posty, 4 Wrzesień 2017, Data oryginalnego postu: 4 Wrzesień 2017 ---
    Albo masz dubla z nazwą/ID serialu (thetvdb)...
     
  5. thalgo13
    Offline

    thalgo13 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    76
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS411
    Kurteczka, coś chyba "głębszego" jest z tym...
    Zrobiłem doświadczenie: na lapku, gdzie nie było do tej pory ani TMM ani KODI, zainstalowałem te dwa programy. Na dysku sieciowym zrobiłem nowy folder, do którego przekopiowałem na próbę trzy seriale. Po odpaleniu TMM wskazałem ten folder jako źródłowy dla seriali. Prawidłowo TMM ściągnął sobie dla tych seriali tagi. Chociaż nie do końca prawidłowo, co widać na zrzucie ekranu. W KODI tak samo ustawiłem źródło. I... Zipa dumna.
    Poniżej zrzuty TMM i KODI
    Zrzut ekranu 2017-09-04 o 13.37.23. Zrzut ekranu 2017-09-04 o 13.39.12.

    Jak widać w KODI są widoczne tylko 4 pierwsze odcinki 07...
    Może to coś pod macOS nie halo? Nie mam jak sprawdzić pod Windą, bo jej nie posiadam...
     
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 610
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:23
    Oceny:
    +1 012 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    pokaż strukturę plików - czy używałeś zmiany nazw w TMM (Rename) ?
     
  7. thalgo13
    Offline

    thalgo13 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    76
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS411
    Nie, w TMM nie zmieniałem nazw - wszystko robiłem ręcznie w systemie.
    Zrzut ekranu 2017-09-04 o 15.52.03. Zrzut ekranu 2017-09-04 o 15.52.39.
    --- Połączono posty, 4 Wrzesień 2017, Data oryginalnego postu: 4 Wrzesień 2017 ---
    Hmmm... Może faktycznie coś z nazwami: na poniższych zrzutach widać, że o ile pierwsze cztery są wg schematu zadanego ustawieniach TMM to już piąty ma jakieś przerwy w nazwie (mimo, że w systemie widać ją normalnie)...
    Zrzut ekranu 2017-09-04 o 16.12.23. Zrzut ekranu 2017-09-04 o 16.12.38.

    Tylko jak pozmieniać teraz nazwy? Bo rozumiem, że ręczna zmiana jest do kitu...
     
  8. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 610
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:23
    Oceny:
    +1 012 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  9. thalgo13
    Offline

    thalgo13 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    76
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS411
    OK. Dziękuję.
    Wydawało mi się, że z nazwami jest wsio OK, a jednak okazało się, że trzeba najpierw sprawdzić w TVdB jak to powinno być ponazywane i podzielone na sezony (np. nigdy bym nie wpadł na pomysł, że "Pancerni" są podzieleni na trzy sezony :) ). Teraz całą swoją bibliotekę seriali sprawdzam pod tym kątem.
     
  10. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 610
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:23
    Oceny:
    +1 012 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wiesz - ja od pewnego czasu jade na Sonarr i Radarr , robią robotę ;)
     
  11. thalgo13
    Offline

    thalgo13 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    76
    Local Time:
    10:23
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS411
    Z tego co widzę w guglowisku, to jest trochę zabawy termianalowej z tym Sonarrem - aż taki biegły nie jestem :)
     
  12. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 610
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:23
    Oceny:
    +1 012 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    w QNAPie ? jest paczka QPKG - nie wiem czy aktualna...
    w maszynie wirtualnej Debiana - 7 komend na krzyż
     

Poleć tę stronę