Pomoc kompatybilność kamer Hikvision DS-2CD2443G2-I

kszadkowski

Passing Basics
Beginner
10 Styczeń 2010
14
2
3
40
Warszawa
QNAP
TS-x51+
Ethernet
1 GbE
Posiadam ponad 40 kamer od Hikvision/Hilook - QVR daje sobie radę. Większość jest kompatybilna z QVR i przy dodawaniu mogę wskazać dokładny model. Mam kilka sztuk, które musiałem dodać jako Hikvision > Generic, jednak jakoś dają sobie radę. Najważniejsza dla mnie jest detekcja ruchu, która działa dobrze.

Jednak mam 8 kamer, które nijak nie mogę skonfirugować pod detekcję ruchu - Hikvision DS-2CD2443G2-I. Nie są one na liście kompatybilności QVR - nie mogę ich dodać ze wskazaniem na model. Musiałem je dodać jako Generic i działają. Ale nijak nie mogę skonfigurować aby działała poprawnie detekcja ruchu - próbował włączać różne protokoły, onvif, itp. ale nic nie pomaga. Co ciekawe model DS-2CD2443G0 jest kompatybilny (skonfigurowana po modelu) i detekcja ruchu działa bez problemu. Zatem zastanawiam się co takiego zmienili że G0 jest kompatybilna a G2 już nie. Firmware na G2 najnowszy (dziś zaktualizowałem) i nadal nic. Ktoś ma pomysł jak sprawić żeby na G2 (po Generic) działała mi detekcja ruchu?