MLDonkey - DirectConnect

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika hypnosiss, 7 Listopad 2008.

Ładowanie...
  1. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    11:51
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Witam,
    Jak uruchomić na MLDonkey DirectConnect ?
    Samo enable_directconnect = true nie wystarcza.
    Jak połączyć się z wybranym serwerem i pobierać listy plików użytkownika ?
    Pozdrawiam.
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    11:51
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    wiem że to wydaje się być łatwe i oczywiste ale nie da rady.
    Nie mogę pobrać/zobaczyc listy hubów - są tylko serwery donkey.
    Niech ktoś sprawdzi to u siebie, bo coś mi się wydaje że ta wersja MLDONKEY pod QNAPa jest okrojona ?
    Bardzo zależy mi na tym...
     
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:51
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    nie czytam calego postu...

    ale jesli mowa o MLDonkey i innych sieciach p2p to moze byc problem
    np. podobno MLDonkey obsluguje sieci Gnutella - niestety wydaje mi sie ze nie obsluguje tych sieci... i te opcje to pozostalosci po starym kodzie zrodlowym

    jak uruchomisz to w jakis sposob to daj znac :D
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    11:51
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    ok dałem sobie rade...
    zainstalowałem microdc2 z ipkg wszystko ładnie na konsolce hula aż miło :D
    Pozdrawiam.
     
  5. KOSU
    Offline

    KOSU Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    12:51
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    hypnosiss , jakbyś mogła szczegółowiej opisać co zainstalowałeś i skąd .. :)
    widzę że trochę czasu minęło odkąd sobie poradziłeś ale może pamiętasz ..
    parę dni temu zainstalowałem sobie mldonkey stąd http://www.shadowandy.net/2010/09/mldon ... ns-343.htm i właśnie nie moge odpalić DC , może coś podpowiesz ... ?

    ......
    edit
    zamontowałem to na Dlink DNS-313
    donkey działa bittorent działa
    DC - walczę ...
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.