MLDonkey - DirectConnect

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika hypnosiss, 7 Listopad 2008.

Ładowanie...
  1. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:22
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Witam,
    Jak uruchomić na MLDonkey DirectConnect ?
    Samo enable_directconnect = true nie wystarcza.
    Jak połączyć się z wybranym serwerem i pobierać listy plików użytkownika ?
    Pozdrawiam.
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:22
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    wiem że to wydaje się być łatwe i oczywiste ale nie da rady.
    Nie mogę pobrać/zobaczyc listy hubów - są tylko serwery donkey.
    Niech ktoś sprawdzi to u siebie, bo coś mi się wydaje że ta wersja MLDONKEY pod QNAPa jest okrojona ?
    Bardzo zależy mi na tym...
     
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 016
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:22
    Oceny:
    +1 337 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    nie czytam calego postu...

    ale jesli mowa o MLDonkey i innych sieciach p2p to moze byc problem
    np. podobno MLDonkey obsluguje sieci Gnutella - niestety wydaje mi sie ze nie obsluguje tych sieci... i te opcje to pozostalosci po starym kodzie zrodlowym

    jak uruchomisz to w jakis sposob to daj znac :D
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:22
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    ok dałem sobie rade...
    zainstalowałem microdc2 z ipkg wszystko ładnie na konsolce hula aż miło :D
    Pozdrawiam.
     
  5. KOSU
    Offline

    KOSU Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    07:22
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    hypnosiss , jakbyś mogła szczegółowiej opisać co zainstalowałeś i skąd .. :)
    widzę że trochę czasu minęło odkąd sobie poradziłeś ale może pamiętasz ..
    parę dni temu zainstalowałem sobie mldonkey stąd http://www.shadowandy.net/2010/09/mldon ... ns-343.htm i właśnie nie moge odpalić DC , może coś podpowiesz ... ?

    ......
    edit
    zamontowałem to na Dlink DNS-313
    donkey działa bittorent działa
    DC - walczę ...
     

Poleć tę stronę