Rozwiązany Monitor zasobów - dłuższy okres

Discussion in 'Narzędzia użytkowe' started by robertrobo, Mar 24, 2021.

Loading...
  1. robertrobo
    Offline

    robertrobo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 27, 2020
    Messages:
    28
    Local Time:
    1:02 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Witam,

    Czy jest opcja sprawdzenia w Monitorze Zasobów dłuższego okresu wykorzystania RAM, Procesora i przede wszystkim transferu do i z Qunap?
    Ewentualnie polecicie inne narzędzie do tego typu monitoringu?

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1594
    Model serwera: QNAP TS-251D
     
  2. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,420
    Local Time:
    1:02 AM
    Ratings:
    +1,774 / 40 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    yeap - zainstalować QCenter na QNAPie i dodać tego QNAPa do tego QCenter (taa wiem jak to brzmi)
    ale mozesz ZAPOMNIEĆ o usypianiu dysków przez to (w końcu te twoje monitorowane dane muszą zostać gdzieś zapisane , co nie ?)
    --- Połączono posty, Mar 24, 2021, Data oryginalnego postu: Mar 24, 2021 ---
    np: Sugestia - Wykres temperatury komponentów do resource monitor
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  3. robertrobo
    Offline

    robertrobo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 27, 2020
    Messages:
    28
    Local Time:
    1:02 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Właśnie myślałem o tym.
    Dzięki wypróbuję.