- 2 Styczeń 2016
- 514
- 21
- 18
- 41
- QNAP
- TS-x51
- Ethernet
- null
Witam
Mam pytanie o formę monitoringu.
Aktualnie posiadam analogowy sprzęt na 4/8 kamer w tym 2 kamery analogowe
Nie dawno zakupiłem QNAP TS 251 który również mam możliwość uruchomienia takiej funkcji.
I tu moje pytanie czy inwestować dalej w monitoring IP i przestawić się na Qnap ?
Czy jednak nie ma sensu inwestować i pozostać przy analogu.
Jakie czekały by mnie koszty przy powiedzmy 4 kamerach
I. posiadam już 2 analogowe zatem, pozostaje dokupienie 2 szt. (Monitoring Kamera Zewnętrzna 900TVL IR 20m MDCV2)
koszt. około 150zł
II. przesiadka na wersję IP:
4 sztuki kamer: (190zł) Kamera Monitoringu tubowa IP 1,4 SONY IR 20m ONVIF
2 licencje na kamery: (560zł) Kup online QNAP Kamera licencja 2 kamery IP (LIC-CAM-NAS-2CH) w shop.bechtle.pl.
czyli: 760 + 560 = 1320 zł czy to warte tej inwestycji w porównaniu do 150zł przy analogu ?
Jeśli macie ciekawsze propozycje co do licencji QNAP lub kamer proszę o info.
( swoją droga trochę drogie są te licencje na kamery, teraz się zastanawiam że warto było kupić wyższy model QNAP wówczas dostał bym gratis 2 kamery hehe )
jak długie są licencje na kamery bezterminowo czy terminowe ?
Model serwera: QNAP TS 251
Mam pytanie o formę monitoringu.
Aktualnie posiadam analogowy sprzęt na 4/8 kamer w tym 2 kamery analogowe
Nie dawno zakupiłem QNAP TS 251 który również mam możliwość uruchomienia takiej funkcji.
I tu moje pytanie czy inwestować dalej w monitoring IP i przestawić się na Qnap ?
Czy jednak nie ma sensu inwestować i pozostać przy analogu.
Jakie czekały by mnie koszty przy powiedzmy 4 kamerach
I. posiadam już 2 analogowe zatem, pozostaje dokupienie 2 szt. (Monitoring Kamera Zewnętrzna 900TVL IR 20m MDCV2)
koszt. około 150zł
II. przesiadka na wersję IP:
4 sztuki kamer: (190zł) Kamera Monitoringu tubowa IP 1,4 SONY IR 20m ONVIF
2 licencje na kamery: (560zł) Kup online QNAP Kamera licencja 2 kamery IP (LIC-CAM-NAS-2CH) w shop.bechtle.pl.
czyli: 760 + 560 = 1320 zł czy to warte tej inwestycji w porównaniu do 150zł przy analogu ?
Jeśli macie ciekawsze propozycje co do licencji QNAP lub kamer proszę o info.
( swoją droga trochę drogie są te licencje na kamery, teraz się zastanawiam że warto było kupić wyższy model QNAP wówczas dostał bym gratis 2 kamery hehe )
jak długie są licencje na kamery bezterminowo czy terminowe ?
Model serwera: QNAP TS 251