Witam,
bo bezsensownej 3-dniowej walce z badziewiem zwanym TS-112p (powinno się zabronić sprzedaży tego) postanowiłem przejść na coś co zasługuje na logo QNAP.
Proszę o informację znawców marki jaki model wybrać TS-251 czy HS-251 ?
Zapotrzebowanie moje to :
1. Wydajna stacja do oglądania filmów, zdjęć i słuchania muzyki na : TV LG 4K, na iPad Mini Retina, iPhone 5S
(nie znoszę komunikatu : buforowanie
) więc chyba transkodowanie sprzętowe obowiązkowe) Większość plików filmowych mam w formacie MP4 z kamery GoPro 4, MOV oraz z poprzedniej kamerki Sony w formacie AVCHD.
2. Obsługa AirPlay (oglądanie filmow, zdjęć z urządzeń jabłkowych na TV poprzes Qnap)
3. W miarę normalna praca kopiowania plików na dyski.
Posiadam :
TV LG 4K
Router AirPortExtreme z wyjściami gigabitowymi
Wszystko połączone przez ethernet.
Nie jest dla mnie priorytetem posiadanie wyjścia HDMI, gdyż nie będe raczej z tego korzystał, więc może jest jakiś inny model spełniający moje kryteria.
Nie ukrywam iż "wzrokowo" podoba mi się stacja HS
Pozrawiam
bo bezsensownej 3-dniowej walce z badziewiem zwanym TS-112p (powinno się zabronić sprzedaży tego) postanowiłem przejść na coś co zasługuje na logo QNAP.
Proszę o informację znawców marki jaki model wybrać TS-251 czy HS-251 ?
Zapotrzebowanie moje to :
1. Wydajna stacja do oglądania filmów, zdjęć i słuchania muzyki na : TV LG 4K, na iPad Mini Retina, iPhone 5S
(nie znoszę komunikatu : buforowanie
2. Obsługa AirPlay (oglądanie filmow, zdjęć z urządzeń jabłkowych na TV poprzes Qnap)
3. W miarę normalna praca kopiowania plików na dyski.
Posiadam :
TV LG 4K
Router AirPortExtreme z wyjściami gigabitowymi
Wszystko połączone przez ethernet.
Nie jest dla mnie priorytetem posiadanie wyjścia HDMI, gdyż nie będe raczej z tego korzystał, więc może jest jakiś inny model spełniający moje kryteria.
Nie ukrywam iż "wzrokowo" podoba mi się stacja HS
Pozrawiam