Help MY JDownloader przestał działać

RemiArt

Passing Basics
Beginner
Aug 11, 2022
10
1
3
42
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE
Cześć,
Kilka dni temu wyłączyłem swojego TS-653D i dzisiaj po uruchomieniu nie widzę go na stronie my.jdownloader.org
Na moje amatorskie oko, wszystko w Container Station oraz w portainer.io działa chyba ok (podsyłam screeny poniżej).
IP dla QNAP'a w routerze i Qfinder Pro mam przypisane na stałe. Zaktualizowałem również firmware do najnowszej v5012376 ale nie pomogło.
Czy jakaś dobra dusza może podpowiedzieć co może być nie tak?
1683144503779.png

1683144560899.png
 
a co na to logi jdownloadera ? taka ładna ikonka
1683182815409.png

Post automatically merged:

zrób restart tego kontenera pro forma , niech się biedak zaktualizuje
 
a co na to logi jdownloadera ? taka ładna ikonka
View attachment 42796
Post automatically merged:

zrób restart tego kontenera pro forma , niech się biedak zaktualizuje
Zrobiłem restart ale nie widzę nic specjalnego w logach. Mógłbyś z łaski swojej rzucić okiem? Za rozwiązanie problemu stawiam dobrego brawarka, BLIK'iem ;)
 

Attachments

  • _jdownloader_logs2.txt
    28 KB · Views: 5
  • _jdownloader_logs1.txt
    6.5 KB · Views: 3
wg loga leci update
czekać spokojnei
Czyli wczoraj też pewnie się zaczął a dzisiaj leci od początku, bo zrestartowałem kontener po 15tej. Dziwne tylko że przed dzisiejszym restartem się nie zdążył zaktualizować, bo przecież NASa uruchomiłem wczoraj. No dobra czekam i daje znać.
 
wg loga leci update
czekać spokojnei
Czyli wczoraj też pewnie się zaczął a dzisiaj leci od początku, bo zrestartowałem kontener popolud iu
Post automatically merged:

@pigers wciąż się nie pojawił na moim koncie na myjdownloader.org
Tzn że to nie kwestia aktualizacji. Jakieś inne pomysły?
 
tylko potwierdzę - zrobiłeś autoryzację ?
ssh ->
#auth in jdownloader container
docker exec jdownloader configure email@gmail.com myjdownloader_password
 
Jak wlaczylem NASa 2 dni temu, to nic takiego nie robilem. Tylko że w przeszlosci wyłączałem juz qnapa i po wlaczeniu wszystko dzialalo bez problemu. Moze robilem to jak tworzylem dockera do jdownloadera w zeszlym roku ale szczerze już tego nie pamiętam.
 
1683284147848.png

putty
Post automatically merged:

i jak tam będziesz wklep docker inspect jdownloader | grep Destination i pokaż wynik na forum .. może czegoś brakuje
Post automatically merged:

gdzie jdownloader to nazwa kontenera z jdownloaderem ;)
 
View attachment 42803
putty
Post automatically merged:

i jak tam będziesz wklep docker inspect jdownloader | grep Destination i pokaż wynik na forum .. może czegoś brakuje
Post automatically merged:

gdzie jdownloader to nazwa kontenera z jdownloaderem ;)
@pigers wpisałem ale chyba coś sknociłem :/
1683402833192.png
 
co do drugiego polecenia - to jest w porządku , myślałem że nie masz folderu gdzie zapisują się ustawienia .. no ale ewidentnie CFG jest

i chyba wiem w czym problem ... Twórca kontenera chyba zmienił ścieżki:

Docker
1683448832109.png


podczas gdy ty masz
1683448866704.png

Trzeba zmienić kontener z innymi opcjami, masz moze portainer zainstalowane ?
 
co do drugiego polecenia - to jest w porządku , myślałem że nie masz folderu gdzie zapisują się ustawienia .. no ale ewidentnie CFG jest

i chyba wiem w czym problem ... Twórca kontenera chyba zmienił ścieżki:

Docker
View attachment 42813

podczas gdy ty masz
View attachment 42814
Trzeba zmienić kontener z innymi opcjami, masz moze portainer zainstalowane ?
@pigers Tak, mam i takie babole w nim dzisiaj dostrzegłem
1683467478246.png

To od czego mam zacząć?
 
dla potomnych:
1683470315675.png


1683470347335.png

(2) zostało zmienione na /opt/JDownloader/app/cfg zgodnie z opisem na stronie kontenera

potem poleciał update samego portainera - ale było za dużo zmian i zrobiła się z tego nowa świeża instalacja.

Voila !
 

Users search this thread by keywords

  1. jdownloader
  2. putty
  3. firmware