Help myqnapclaud

Mattax

System Engineer
Q Specialist
Feb 13, 2017
149
6
18
37
QNAP
TS-653D
Ethernet
null
Czy może ktoś mi to wytłumaczyć??

Dodam że .101 to drugi router z wyłączonym dhcp, czy na nim takie same zastady ustawic czy wyłączyć firewalla?
upload_2017-2-16_21-46-50.png

Code:
------ NAT PMP Diagnostics ------
initnatpmp() returned 0 (SUCCESS)
using gateway : 192.168.0.1
sendpublicaddressrequest returned 2 (SUCCESS)
readnatpmpresponseorretry returned 0 (OK)
Public IP address : 85.222.26.18
epoch = 85346
closenatpmp() returned 0 (SUCCESS)
------ UPnP Diagnostics ------
upnpc : miniupnpc library test client. (c) 2006-2011 Thomas Bernard
Go to http://miniupnp.free.fr/ or http://miniupnp.tuxfamily.org/
for more information.
List of UPNP devices found on the network :
desc: http://192.168.0.101:49152/wps_device.xml
st: urn:schemas-wifialliance-org:service:WFAWLANConfig:1

desc: http://192.168.0.101:49152/wps_device.xml
st: urn:schemas-wifialliance-org:device:WFADevice:1

desc: http://192.168.0.101:49152/wps_device.xml
st: uuid:00000000-0000-1000-0000-b0487a97a34a

desc: http://192.168.0.101:49152/wps_device.xml
st: upnp:rootdevice

desc: http://192.168.0.1:5000/rootDesc.xml
st: urn:schemas-upnp-org:device:InternetGatewayDevice:1

desc: http://192.168.0.101:1900/igd.xml
st: urn:schemas-upnp-org:device:InternetGatewayDevice:1

Found valid IGD : http://192.168.0.1:5000/ctl/IPConn
Local LAN ip address : 192.168.0.174
Connection Type : IP_Routed
Status : Connected, uptime=85349s, LastConnectionError : ERROR_NONE
  Time started : Wed Feb 15 22:02:28 2017
MaxBitRateDown : 10000000 bps  MaxBitRateUp 1000000 bps
ExternalIPAddress = 85.222.26.18
0 UDP 48339->192.168.0.143:47999 'GameStream - D0:50:99:03:0F:89, Mati-Komputer' ''
1 UDP 48350->192.168.0.143:48010 'GameStream - D0:50:99:03:0F:89, Mati-Komputer' ''
2 UDP 48338->192.168.0.143:47998 'GameStream - D0:50:99:03:0F:89, Mati-Komputer' ''
3 UDP 48340->192.168.0.143:48000 'GameStream - D0:50:99:03:0F:89, Mati-Komputer' ''
4 UDP 48654->192.168.0.143:48654 'NAT-PMP 48654 udp' ''
5 TCP 48654->192.168.0.143:48654 'NAT-PMP 48654 tcp' ''
6 TCP  6889->192.168.0.174:6889  'NAT-PMP 6889 tcp' ''
7 UDP  6889->192.168.0.174:6889  'NAT-PMP 6889 udp' ''
8 TCP  4433->192.168.0.174:4433  'libtorrent/0.16.17.0 at 192.168.0.174:4433' ''
GetGenericPortMappingEntry() returned 713 (SpecifiedArrayIndexInvalid)

Wersja oprogramowania Firmware: najnowsze
Model serwera: QNAP XX-251+
 
upload_2017-2-17_17-52-50.png

coś takiego?
 

Attachments

  • upload_2017-2-17_17-52-6.png
    upload_2017-2-17_17-52-6.png
    16.6 KB · Views: 31
  • upload_2017-2-17_17-52-32.png
    upload_2017-2-17_17-52-32.png
    17.9 KB · Views: 30
Mattax to taki żart jest czy co? Dlaczego zawracasz porządnym ludziom głowę, w tym czasie Pigers mógł komuś innemu naprawdę coś ogarnąć. :-(
 
Mattax zakładam że Qnapa masz wpiętego do routera UPC? Masz w nim włączone UPnP?

Z tego co widzę strona logowania Qnapa już się otwiera na porcie 8080 więc już działa?