Cześć wszystkim, szukam pomocy w wyborze nas do domku.
1. Określ co chcesz kupić ?
3. Elementy dodatkowe, opcjonalne - UPS ? Nie, zasilanie awaryjne z instalacji fotowoltaicznej off-grid
4. instalacja w domu jest w całości cat6, jednak switch mam używany 2,5Gbit/s. router asus RT-AX86U
5. Wydaje mi się, że dobrym wyborem byłby ts-462
6. Do czego potrzebuje? time machine, dostępu z zewnątrz do zdjęc, filmów, oraz do możliwość uruchomienia dockera i torrentów.
7. moje pytania dodatkowe:
- do czego można wykorzystać 2 dysk nvme (1 na system a drugi?)
- czy była by możliwość dokupienia modułu z tb4?
- czy muszę mieć adres publiczny żeby mieć dostęp z zewnątrz i jak to sprawdzić?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuje za pomoc
1. Określ co chcesz kupić ?
- Dysk twardy/SSD/NVMe - 4x6TB + nvme na system (jesli dobrze zrozumiałem)
- RAM - na początek w podstawowej ilości dla modeli potem w razie potrzeby dołożę, ddr4
- NAS:
Ile kieszeni na dyski 4 + dodatkowe na nvme
Jaki procesor: Intel/AMD - Extra złącza - Thunderbolt ? - Było by fajnie ale jak się nie da trudno (może można dołożyć do portu pcie?)
3. Elementy dodatkowe, opcjonalne - UPS ? Nie, zasilanie awaryjne z instalacji fotowoltaicznej off-grid
4. instalacja w domu jest w całości cat6, jednak switch mam używany 2,5Gbit/s. router asus RT-AX86U
5. Wydaje mi się, że dobrym wyborem byłby ts-462
6. Do czego potrzebuje? time machine, dostępu z zewnątrz do zdjęc, filmów, oraz do możliwość uruchomienia dockera i torrentów.
7. moje pytania dodatkowe:
- do czego można wykorzystać 2 dysk nvme (1 na system a drugi?)
- czy była by możliwość dokupienia modułu z tb4?
- czy muszę mieć adres publiczny żeby mieć dostęp z zewnątrz i jak to sprawdzić?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuje za pomoc