Dotyczy produktów
NAS (QTS / QuTS Hero)
Scenariusz
Aby chronić przed złośliwymi atakami, QTS ma wbudowany mechanizm blokowania adresów IP (IP Access Protection). Mechanizm ten automatycznie blokuje źródłowy adres IP po wykryciu powtarzających się nieprawidłowych prób logowania lub podejrzanych zachowań połączenia, zapobiegając atakom brute force lub złośliwemu dostępowi do NAS. Użytkownik nie może uzyskać dostępu do NAS za pośrednictwem interfejsu internetowego QTS, FAQ SSH ani udostępniania plików. Podejrzewa się, że problem może być spowodowany przez blokowanie adresów IP na NAS.
Możliwe przyczyny
Rozwiązanie
Jak zapobiegać przyszłemu blokowaniu adresów IP
Więcej informacji
Dlaczego moje urządzenie nie może uzyskać dostępu do mojego QNAP NAS
NAS (QTS / QuTS Hero)
Scenariusz
Aby chronić przed złośliwymi atakami, QTS ma wbudowany mechanizm blokowania adresów IP (IP Access Protection). Mechanizm ten automatycznie blokuje źródłowy adres IP po wykryciu powtarzających się nieprawidłowych prób logowania lub podejrzanych zachowań połączenia, zapobiegając atakom brute force lub złośliwemu dostępowi do NAS. Użytkownik nie może uzyskać dostępu do NAS za pośrednictwem interfejsu internetowego QTS, FAQ SSH ani udostępniania plików. Podejrzewa się, że problem może być spowodowany przez blokowanie adresów IP na NAS.
Możliwe przyczyny
- Na NAS włączono kontrolę dostępu IP, blokując określony komputer.
- Adres IP komputera został dodany do czarnej listy NAS.
- Ustawienia zapory sieciowej lub zabezpieczeń sieciowych uniemożliwiają połączenie.
Rozwiązanie
- Przetestuj z innym komputerem
- Spróbuj uzyskać dostęp do NAS (interfejs internetowy QTS, FAQ SSH lub usługi plików) za pomocą innego urządzenia w tej samej sieci.
- Jeśli inne urządzenie może się pomyślnie połączyć, prawdopodobnie adres IP oryginalnego komputera jest zablokowany.
- Zmień adres IP komputera
- Ręcznie przypisz inny adres IP do komputera, którego dotyczy problem (lub odnów DHCP).
- Ponów próbę połączenia, aby potwierdzić, czy zmiana adresu IP omija blokadę.
- Sprawdź ustawienia czarnej listy NAS
- Zaloguj się do QTS z urządzenia, które nadal może się połączyć.
- Przejdź do Control Panel > Security > IP Access Protection lub ustawień zapory sieciowej, aby sprawdzić, czy adres IP jest zablokowany.
- Uruchom ponownie NAS jako ostateczność
- Jeśli żadne urządzenia nie mogą połączyć się z NAS, rozważ jego ponowne uruchomienie.
- Po ponownym uruchomieniu spróbuj połączyć się z innego urządzenia, aby sprawdzić, czy przyczyną była kontrola IP.
Jak zapobiegać przyszłemu blokowaniu adresów IP
- Dodaj zaufane adresy IP do białej listy: Dodaj komputery administratorów do białej listy w zaporze sieciowej lub ochronie dostępu do sieci.
- Unikaj powtarzających się nieudanych prób logowania: Wielokrotne nieudane próby logowania mogą wywołać automatyczne blokowanie adresów IP.
- Regularnie przeglądaj ustawienia zabezpieczeń: Okresowo sprawdzaj czarną listę i reguły zapory sieciowej, aby upewnić się, że urządzenia administratorów nie są błędnie blokowane.
Więcej informacji
Dlaczego moje urządzenie nie może uzyskać dostępu do mojego QNAP NAS