Nie widze biblioteki Itunes

Dyskusja w 'Przesyłanie mediów (DLNA, iTunes, ...)' rozpoczęta przez użytkownika Ruda, 13 Wrzesień 2008.

Ładowanie...
  1. Ruda
    Offline

    Ruda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    17
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Local Time:
    14:05
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    W panelu administracyjnym opcja Itunes jest wlaczona.
    NIestety itunes nie widzi biblioteki Qmultimedia.

    Czy to moze dlatego, ze pozostale komp sa za firewallem, a Qnap w DMZ ?

    pomocy :)

    Tomasz
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 012
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:05
    Oceny:
    +1 337 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a testowales po lanie?
     
  3. Ruda
    Offline

    Ruda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    17
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Local Time:
    14:05
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    No wlasnie po lanie nie widzi ....
    mam router, do niego wpiety NAS i maka i PC - na obu jest Itunes, i oba go nie widza ... a jest oczywiscie "Enabled"
    Zastanawiam sie, czy to nie firewall ...
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 012
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:05
    Oceny:
    +1 337 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    czy mp3 znajduja sie w Qmultimedia?

    czy zostala zrobiona playlista?

    mnie kiedys sie udalo :)
    nie pamietam jak ale sie udalo...
    ah i chwile zajelo zeskanowanie mp3 przez qnap'a
     
  5. Ruda
    Offline

    Ruda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    17
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Local Time:
    14:05
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    Sa w Qmultimedia - ale nie mam playlisty ... sprobuje zalozyc i zobaczymy, czy cos da ...
     
  6. magnat
    Offline

    magnat Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Marzec 2009
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    13:05
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Kadet, udało Ci się uruchomić usługę iTunes? Mam podobny problem, usługa jest włączona, playlista też, a w iTunes nic... Problem dotyczy modelu 109II. Co ciekawe, do tej samej sieci mam wpięty model 409U i tam wszystko działa.

    Może ktoś jeszcze miał podobny problem i poradził sobie - prośba o podzielenie się uwagami.
     
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 012
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:05
    Oceny:
    +1 337 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Szczerze powiedziawszy wiem ze tez mialem problem. Ale utworzylem playliste, odczekalem jakis czas i chyba wszystko bylo.
     

Poleć tę stronę