Nie widze biblioteki Itunes

Dyskusja w 'Przesyłanie mediów (DLNA, iTunes, ...)' rozpoczęta przez użytkownika Ruda, 13 Wrzesień 2008.

Ładowanie...
  1. Ruda
    Offline

    Ruda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    17
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    W panelu administracyjnym opcja Itunes jest wlaczona.
    NIestety itunes nie widzi biblioteki Qmultimedia.

    Czy to moze dlatego, ze pozostale komp sa za firewallem, a Qnap w DMZ ?

    pomocy :)

    Tomasz
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a testowales po lanie?
     
  3. Ruda
    Offline

    Ruda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    17
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    No wlasnie po lanie nie widzi ....
    mam router, do niego wpiety NAS i maka i PC - na obu jest Itunes, i oba go nie widza ... a jest oczywiscie "Enabled"
    Zastanawiam sie, czy to nie firewall ...
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    czy mp3 znajduja sie w Qmultimedia?

    czy zostala zrobiona playlista?

    mnie kiedys sie udalo :)
    nie pamietam jak ale sie udalo...
    ah i chwile zajelo zeskanowanie mp3 przez qnap'a
     
  5. Ruda
    Offline

    Ruda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    17
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    Sa w Qmultimedia - ale nie mam playlisty ... sprobuje zalozyc i zobaczymy, czy cos da ...
     
  6. magnat
    Offline

    magnat Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Marzec 2009
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Kadet, udało Ci się uruchomić usługę iTunes? Mam podobny problem, usługa jest włączona, playlista też, a w iTunes nic... Problem dotyczy modelu 109II. Co ciekawe, do tej samej sieci mam wpięty model 409U i tam wszystko działa.

    Może ktoś jeszcze miał podobny problem i poradził sobie - prośba o podzielenie się uwagami.
     
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Szczerze powiedziawszy wiem ze tez mialem problem. Ale utworzylem playliste, odczekalem jakis czas i chyba wszystko bylo.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.