phpMyAdmin nie uruchamia się na TS-101

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika robertt, 10 Marzec 2009.

Ładowanie...
  1. robertt
    Offline

    robertt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    10:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam!
    Zainstalowałem sobie phpMyAdmin na moim TS-101 i podczas uruchamiania otrzymuję następujący komunikat:
    Parse error
    : syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR
    or '}' in
    /share/HDA_DATA/Qweb/phpMyAdmin/libraries/Error_Handler.class.php on line 25

    Co z tym można zrobić aby zadziałało. Już trzy krotnie reinstalowałem paczkę i mam to samo.
    Potrzebne aby stworzyć bazę dla strony internetowej pod Joomla.
    To mój pierwszy post na Forum i dopiero się uczę, proszę o pomoc.
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    10:39
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    phpMyadmin zarządza bazami MySQL.
    z tego co pamiętam TS-101 nie oferuje bazy MySQL lecz SQLite.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  3. robertt
    Offline

    robertt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    10:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    To prawda, więc jak uruchomić SQLite tak aby uruchomić Joomlę? Dlaczego więc jest paczka PHPMyAdmin dla TS-101, skoro nie ma czym tak na prawdę zarządzać? Podobno przy jego pomocy można utworzyć taką bazę danych.
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    10:39
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Zanim zadasz pytanie, przeszukaj forum...
    w tym samym dziale co jest twój duplikat tematu w wersji angielskiej:
    https://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=125&t=9679

    Joomla jak i phpmyadmin działa TYLKO pod baze MySQL.
    Możesz też pobawić się instalując ręcznie mysqla poprzez Optware, lecz na forum.qnap.com nikt o tym nie wspominał, czekają na cud że programiści dodadzą go w nast firmwaru ale niestety, wtedy klienci(którym zależy głównie na umieszczeniu stronek wymag. mysqla) zamiast kupić nowszy model to kupią starszy oszczędzając sporo kasy...(https://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=1 ... =101+mysql)
    u mnie, przy kupowaniu QNAPa zależało mi na MYSQLu z tad 109...
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  5. robertt
    Offline

    robertt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    10:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Przeglądałem zarówno forum polskojęzyczne, jak i angielskie. Ten błąd jest jednak nieco inny. U mnie się jednak zainstalowało. I dopiero przy uruchomieniu dostaję taki błąd. Kiepsko znam Linux i nie umiałbym samodzielnie czegoś doinstalować. Przy instalacji Joomli jest wybór pomiędzy MySql i chyba Sqlite. Rozumiem politykę producenta. Dodawanie funkcji do modeli wycofanych z produkcji jest mało opłacalne.
    Dziękuję za podpowiedzi, ja dopiero stawiam pierwsze kroki na forum, i się uczę. Mam zamiar kupić nowszy serwerek, ale chyba jak się pojawi ten najnowszy TS-119.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.