phpMyAdmin nie uruchamia się na TS-101

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika robertt, 10 Marzec 2009.

Ładowanie...
  1. robertt
    Offline

    robertt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    23:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam!
    Zainstalowałem sobie phpMyAdmin na moim TS-101 i podczas uruchamiania otrzymuję następujący komunikat:
    Parse error
    : syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR
    or '}' in
    /share/HDA_DATA/Qweb/phpMyAdmin/libraries/Error_Handler.class.php on line 25

    Co z tym można zrobić aby zadziałało. Już trzy krotnie reinstalowałem paczkę i mam to samo.
    Potrzebne aby stworzyć bazę dla strony internetowej pod Joomla.
    To mój pierwszy post na Forum i dopiero się uczę, proszę o pomoc.
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    23:33
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    phpMyadmin zarządza bazami MySQL.
    z tego co pamiętam TS-101 nie oferuje bazy MySQL lecz SQLite.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  3. robertt
    Offline

    robertt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    23:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    To prawda, więc jak uruchomić SQLite tak aby uruchomić Joomlę? Dlaczego więc jest paczka PHPMyAdmin dla TS-101, skoro nie ma czym tak na prawdę zarządzać? Podobno przy jego pomocy można utworzyć taką bazę danych.
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    23:33
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Zanim zadasz pytanie, przeszukaj forum...
    w tym samym dziale co jest twój duplikat tematu w wersji angielskiej:
    https://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=125&t=9679

    Joomla jak i phpmyadmin działa TYLKO pod baze MySQL.
    Możesz też pobawić się instalując ręcznie mysqla poprzez Optware, lecz na forum.qnap.com nikt o tym nie wspominał, czekają na cud że programiści dodadzą go w nast firmwaru ale niestety, wtedy klienci(którym zależy głównie na umieszczeniu stronek wymag. mysqla) zamiast kupić nowszy model to kupią starszy oszczędzając sporo kasy...(https://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=1 ... =101+mysql)
    u mnie, przy kupowaniu QNAPa zależało mi na MYSQLu z tad 109...
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  5. robertt
    Offline

    robertt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    23:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Przeglądałem zarówno forum polskojęzyczne, jak i angielskie. Ten błąd jest jednak nieco inny. U mnie się jednak zainstalowało. I dopiero przy uruchomieniu dostaję taki błąd. Kiepsko znam Linux i nie umiałbym samodzielnie czegoś doinstalować. Przy instalacji Joomli jest wybór pomiędzy MySql i chyba Sqlite. Rozumiem politykę producenta. Dodawanie funkcji do modeli wycofanych z produkcji jest mało opłacalne.
    Dziękuję za podpowiedzi, ja dopiero stawiam pierwsze kroki na forum, i się uczę. Mam zamiar kupić nowszy serwerek, ale chyba jak się pojawi ten najnowszy TS-119.
     

Poleć tę stronę