Pikanie....

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika bman, 12 Lipiec 2009.

Ładowanie...
  1. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam

    Z góry przepraszam jeśli już był taki temat poruszany, lecz jest on pilny.

    Mianowicie: po kilku tygodniach przerwy włączyłem dysk sieciowy ( ts-109 II) i po kilku sekundach przestaje się ładować a zaczyna wydawać dźwięki (pikanie co 1-2s). W momencie pikania miga tez lampka HDD a lapka "status" miga na czerwono. Co oznacza taki stan? Qnap nie reaguje póżniej juz na przyciski - muszę go wyłączać od sieci aby się wyłączył. Oczywiście nie jest widoczny w sieci, i wogole nie "kończy sie uruchamiać" tylko zatrzymuje sie po tych kilku sekundach. Dodam, iż wcześniej był on używany i skonfigurowany.

    Dziękuję z góry za każdą pomoc :)

    Pozdrawiam
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    02:11
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    może pełny dysk, sprobuj użyć przycisku do resetu hasła.
     
  3. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Właśnie problem w tym, że dysk jest zapełniony może 20MB z 1 TB ;)

    Nie wiem czy jest problem w urządzeniu czy w dysku, bo jak w dysku to mogę go sprawdzić w jakimś komputerze czy działa...


    Jak by ktoś miał jakąś sugestie to będę wdzięczny :)

    Pozdrawiam
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    02:11
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    próbowałeś ?
     
  5. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ten przycisk to ten mały z tyłu urządzenia?
     
  6. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    02:11
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    tak
     
  7. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Trzymałem wciśnięty reset przez 20 sekund - bez reakcji :<

    Bardzo bym prosił o jakąś pomoc. Po włączeniu "power" pika, miga i przestaje reagowac na jakiekolwiek przyciski łącznie z resetem :s

    O co może chodzić?

    Dziękuję z góry za pomoc

    Pozdrawiam
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 442
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Kontaktuj sie z serwisem EPA Systemy lub FEN
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.