Rozwiązany po resecie brak danych na dysku

Discussion in 'Archiwizacja i przywracanie' started by winiak, Sep 18, 2021.

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. winiak
    Offline

    winiak Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Apr 18, 2020
    Messages:
    54
    Local Time:
    6:15 AM
    Ratings:
    +7 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x51 10 Mbps
    zrobiłem reset ustawień fabrycznych z zachowaniem danych i jednak niektóre danę wcięło (brak folderu z Qsync), nigdzie ich nie mogę zlokalizować a co dziwne, folder multimedia jest nienaruszony. Jakieś pomysły co to się mogło wywalić i czy idzie te dane odzyskać?

    wchodząc w folder homes jest czysto ale wg. panelu controlnego folder ten zawiera 16gb danych????
     
  2. robertrobo
    Offline

    robertrobo Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Dec 27, 2020
    Messages:
    60
    Local Time:
    6:15 AM
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x51 10 Mbps
    A z migawek nie można odzyskać?
     
  3. winiak
    Offline

    winiak Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Apr 18, 2020
    Messages:
    54
    Local Time:
    6:15 AM
    Ratings:
    +7 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x51 10 Mbps
    w migawce też pokazuje puste foldery :/ najgorzej bo tam jest akurat ok. 8gb których nie zrobiłem jeszcze kopii a te dane są mi potrzebne
    --- Połączono posty, Sep 18, 2021, Data oryginalnego postu: Sep 18, 2021 ---
    upload_2021-9-18_11-38-0.
    --- Połączono posty, Sep 18, 2021 ---
    myślę czy nie zrobić aktualizacji softu do wyższego, może to jakiś bugfix???
    --- Połączono posty, Sep 18, 2021 ---
    próbowałem różnych opcji m.in. kopiowania całego folderu - nic, pobrania folderu - nic, update softu - nic, dopiero dopiero jak wymusiłem pokazanie folderów ukrytych mogłem odzyskać dane. Swoją drogą ciekawe dlaczego serwer je ukrył skoro ja tego nie robiłem :s obecnie dane zostały zgrane i zabezpieczone :)
    teraz pora zrobić twardy reset (sformatować dysk i od nowa postawić system)
     
Thread Status:
Not open for further replies.