Projekt Polish Electronic Program Guide - Kodi, PVR...

Discussion in 'Research Tuts/Notes' started by Silas Mariusz, Mar 1, 2019.

Loading...
Tags:
  1. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,911
    Local Time:
    11:55 PM
    Ratings:
    +1,877 / 40 / -9
    Followers:
    39
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    awww.certyficate.it_wp_content_uploads_2018_12_Polskie_listy_EPG_Polish_EPG_Lists_1024x576.

    Polskie listy EPG (Polish EPG Lists)

    Od dłuższego czasu szukałem aktualnych list EPG do KODI. Efekt był średni, dlatego postanowiłem zrobić je sam.

    Poniżej 15 list z 15 różnych i niezależnych źródeł aby zachować aktualność danych:
    Pliki aktualizowane są automatycznie co 6 h. W razie problemów proszę o informację.


     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
    • Piwo Piwo x 1
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,903
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:55 PM
    Ratings:
    +230 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Również przez długi czas szukałem takiego rozwiązania.

    Ja korzystam z:
    https://link.do/Mkn7O

    Tylko ze w tym pliku będzie zapewne EPG do kilku tysięcy programów.
     
  3. Oleg
    Offline

    Oleg Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jul 1, 2021
    Messages:
    6
    Local Time:
    10:55 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Cześć
    Używałem "http://bit.ly/2C5zdeF" przez ostatnie 2 miesiące, co działało świetnie, dziękuję. Niestety przestał działać w zeszłym tygodniu lub 2.
    Sprawdziłem wszystkie wymienione adresy URL i wszystkie pokazują „404: Not Found”.

    Czy pan nadal się tym zajmuje lub wie, kto się tym zajmuje?
    Dziękuję
     
  4. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,903
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:55 PM
    Ratings:
    +230 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Robię sam EPG przez webgrabplusplus. Jest też dodatek aby pobierać bezpośrednio z Enigmy EPG. Co uznałem że jest mega pomysł. Niestety w przypadku polskich znaków ma problem i nie zamyka prawidłowo znaczników.

    Wysłane z mojego XQ-AT51 przy użyciu Tapatalka
     
  5. Oleg
    Offline

    Oleg Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jul 1, 2021
    Messages:
    6
    Local Time:
    10:55 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Dziękuję za sugestię. Nigdy nie używałem "webgrabplus", ale spróbuję to zrobić. Lata temu z mediaportalem był to bardzo powolny proces, mam nadzieję, że teraz będzie szybszy nawet z nas w dockerze. Myślę, że nie przebywanie w Polsce może być problemem.
     
  6. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,903
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:55 PM
    Ratings:
    +230 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    @Oleg@Oleg, jak będziesz chciał to chyba mam jeszcze wersję która jest darmowa. Teraz używanie WGP++ kosztuje 5E na rok. Aktualnie wygenerowanie 210 kanałów na 5 dni zajmuje 1:30 godzin. Ale pobierając dane z innej strony zajmuje chwilę.
     
  7. Oleg
    Offline

    Oleg Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jul 1, 2021
    Messages:
    6
    Local Time:
    10:55 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Już kupiłem aby to przetestować. Złą stroną jest to, że trzeba czekać na aktualizację licencji, robią to dwa razy dziennie, a ja przetestowałem to na komputerze i dwukrotnie utworzyłem kontener dockera, więc moja licencja została zablokowana. Chciałbym pozostać przy najnowszej wersji wyłącznie z powodu używanej przeze mnie wersji dockera. Poczekam do jutra. Dziękuję za ofertę.
     
  8. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,903
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:55 PM
    Ratings:
    +230 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Możesz zmienić w ustawieniach aby wymusić licencji i działać powinno.

    Wysłane z mojego XQ-AT51 przy użyciu Tapatalka
     
  9. Oleg
    Offline

    Oleg Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jul 1, 2021
    Messages:
    6
    Local Time:
    10:55 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Próbowałem, ale ponieważ używałem go na moim komputerze i doku, który uruchomiłem i usunąłem dzisiaj, zarejestrował 2 aktywne komputery na mojej licencji dzisiaj, nowy docker jest traktowany jako inny komputer. Poczekam i jutro wymuszę aktualizację licencji, a jeśli nie, to opublikuję na forum.
    Używam tłumacza google, więc przepraszam, jeśli coś nie brzmi dobrze.
     
  10. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,903
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:55 PM
    Ratings:
    +230 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
  11. Oleg
    Offline

    Oleg Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jul 1, 2021
    Messages:
    6
    Local Time:
    10:55 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    W moim przypadku docker tworzy nowy identyfikator sprzętowy dopiero po usunięciu starego i utworzeniu nowego docker. Zrestartowałem docker 3-4 razy i uruchomiłem aktualizację bez żadnych problemów. Może to być spowodowane obrazem dockera, używam linuxserver/webgrabplus:arm32v7-version-V3.1.8 czytając poniżej post, może być tak, że opiekun dokera przyjrzał się problemowi.
    http://webgrabplus.com/content/docker-and-hardware-id
    Możliwe jest również, że za każdym razem tworzony jest nowy docker w zależności od implementacji dockera w Twoim systemie operacyjnym.
    --- Połączono posty, Jul 6, 2021, Data oryginalnego postu: Jul 5, 2021 ---
    Szybka aktualizacja.Ponowne uruchomienie komputera hosta powoduje nowe id hw i myślę, że może wymagać wymuszenia aktualizacji licencji, ale jutro będę wiedział, bo dzisiaj osiągnąłem limit, utworzyłem 2 nowych.
    --- Połączono posty, Jul 7, 2021 ---
    Kolejna aktualizacja. Nawet wymuszenie aktualizacji licencji nie rozwiązało problemu po restarcie komputera-hosta, musiałem skorzystać z opcji aktualizacji id sprzętu z literą h. Na jednym z postów na forum zauważyłem, że użytkownik zasugerował połączenie obu opcji w jedną linię f,h .
    Napisałem skrypt bash, który modyfikuje wartość licencji w WebGrab++.config.xml przed uruchomieniem webgrabplus. Tylko czas pokaże, czy się udało. Poniżej znajdują się tylko linie, które są ważne w tym przypadku.

    #zmienić wartość licencji na f,h w pliku config.xml
    sed -iE 's/\(.*>\).*\(<\/license>\)/\1f,h\2/g' /Ścieżka_do/WebGrab++.config.xml
    #uruchom webgrab, aby pobrać epg
    docker exec -i "Nazwa dockera" /bin/bash /defaults/update.sh
    --- Połączono posty, Jul 15, 2021 ---
    Od tego czasu minął tydzień, mój NAS uruchamia się raz w tygodniu, ale Docker uruchamia się ponownie co noc. Jak dotąd wszystko działa dobrze. Wymuszenie aktualizacji identyfikatora sprzętu i aktualizacja licencji musiały pomóc.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  12. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,903
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:55 PM
    Ratings:
    +230 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Chcesz powiedzieć że wystarczy dodać F,H i wszystko działa? Czy trzeba jeszcze dodawać skrypt?

    Chyba strona zmieniła włąściciela:
    Home - Najlepsze i darmowe polskie EPG do IPTV - www.epg.ovh
     
  13. Oleg
    Offline

    Oleg Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jul 1, 2021
    Messages:
    6
    Local Time:
    10:55 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Dodanie f,h do pliku konfiguracyjnego w tagu </license> wymusza na webgrabplus generowanie nowego identyfikatora sprzętu oraz synchronizację/aktualizację licencji z serwerami webgrabplus. Nie pomoże, jeśli uruchomisz webgrabplus więcej niż 2 programy dokowane z różnymi identyfikatorami sprzętu tego samego dnia.
    Skrypt zmienia linię f,h, ponieważ webgrab modyfikuje ten wpis po każdym uruchomieniu i wydaje polecenie webgrabplus docker, aby rozpocząć proces pobierania.
    Aby ten skrypt działał, musisz dodać #!/bin/bash na początku i uczynić plik wykonywalnym (chmod +x "ścieżka/nazwa"). I musisz zaplanować, aby działał na hoście.
    Jeśli nie możesz zaplanować tego na hoście, możliwe jest wprowadzenie zmian w istniejącym wg3-cron w webgrabplus docker config i niewielkie zmodyfikowanie skryptu.
    Nie zaglądałem na Home - Najlepsze i darmowe polskie EPG do IPTV - www.epg.ovh, ponieważ chcę na razie pozostać przy webgrabplus.
     
  14. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,903
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:55 PM
    Ratings:
    +230 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Chciałem tylko podziękować za Twój skrypt. Działa świetnie!

    Pozwolisz ze udostępnei go na forum webgrabplus. Jako rozwiazanie mojego problemu?
     

Users found this page by searching for:

  1. polskie epg

    ,
  2. Electronic Program Guide

    ,
  3. EPG Polska