Rozwiązany Portainer 2.0 - po aktualizacji nie można się dostać

Discussion in 'Centrum aplikacji QPKG' started by nspk, Dec 14, 2020.

Loading...
Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nspk
    Offline

    nspk Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 11, 2018
    Messages:
    12
    Local Time:
    2:50 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53Be 802.11ac
    Mam pytanie po aktualizacji paczki do wersji 2.0: po otworzeniu linku nie odpala się strona. Czy wiecie gdzie jest plik edycyjny od portainera oraz jak sprawdzić czy odpalił się na konkretnym porcie (adres linku jest w sieci QNAPa ale nie wiem czy usluga się poprawnie odpaliła).

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.1.1495
    Model serwera: QNAP TS-253Be
     
  2. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,952
    Local Time:
    2:50 AM
    Ratings:
    +1,679 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
  3. nspk
    Offline

    nspk Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 11, 2018
    Messages:
    12
    Local Time:
    2:50 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53Be 802.11ac
    Tak też zrobiłem ;) dzieki za rade. Inna sprawa to jak w qnapie weryfikowac otwarte porty z poziomu konsoli (poza netstat -a) czy odpalone aplikacje WWW (np. portainer ktory odpalilem w trybie bridge).
     
  4. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,952
    Local Time:
    2:50 AM
    Ratings:
    +1,679 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    netstat jest jedyną słuszną wyrocznią w CLI.

    aplikacje WWW ? czyli co ?
     
  5. nspk
    Offline

    nspk Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 11, 2018
    Messages:
    12
    Local Time:
    2:50 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53Be 802.11ac
    Portainer (po zainstalowaniu kontenera i odpaleniu w containerze) gdy wchodze na wskazany adres np: 10.0.0.2:9000 - jak rozumiem kazda z aplikacji stawia swoj wlasny serwer aplikacyjny (lub w przypadku conteinera tylko mapowanie portu)
     
  6. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,952
    Local Time:
    2:50 AM
    Ratings:
    +1,679 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    tak.
    są dziesiątki aplikacji bez portów, ba bez GUI w dockerze.

    polecam lekturę co to jest docker, jak to ugryść.

    do sprawdzania portów masz netstata
    dla dockera i portów możesz sobie życie ułatwić netstat -tulpn | grep -i docker (zakładając że masz nowy firmware wgrane).
    upload_2020-12-14_22-27-45.
    --- Połączono posty, Dec 14, 2020, Data oryginalnego postu: Dec 14, 2020 ---
    dla wylistowania dockerów w CLI masz docker container ls
     
  7. CrazyMario
    Offline

    CrazyMario Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Jul 5, 2018
    Messages:
    35
    Local Time:
    2:50 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53D 1 GbE
    Skąd pobrałes paczkę z wersją 2.0 Portainera ??
    Z tego co widzę - to aktualna ma oznaczenia 1,24..
     
  8. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,952
    Local Time:
    2:50 AM
    Ratings:
    +1,679 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
Thread Status:
Not open for further replies.