Rozwiązany Predkość w sieci Gigabit

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika Ruda, 13 Wrzesień 2008.

Ładowanie...
  1. Ruda
    Offline

    Ruda Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    17
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Local Time:
    16:57
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    Witam,
    Mam cala strukture gigabit (wlacznie z kablami cat6)
    wciaz mam transfer na poziomie 100 mb/s

    kompletnie nie mam pojecia jak ustawic MTU (ustawilem na wszystkich urzadzeniach jumbo - bez zmain)

    Czy ktos ma jakies doswadczenia w tej kwestii ?

    pzdr,
    tomasz
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:57
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    urzadzenie ts-409?

    wylacz wszystkie uslugi, sprawdz transfer kopiowania duze pliku w samba

    ewentualnie sprawdz kable
     
  3. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    16:57
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Jestes pewien ze _wszystkie_ urzadzenia w sieci obsluguja jumbo frames? Ustawiles ten sam parametr wszedzie?
    Urzadzenia po restarcie? (jumbo tego wymaga)
    Przy 209 nie ma co sie spodziewac cudow. Na gigabit nie ma wielkiej roznicy w porownaniu do 100. Na 409 pewnie bedzie podobnie. Jak napisal SiLAS - sprawdz transfer przy duzych plikach po samba.
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:57
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    ja generalnei przy takich problemach... wylaczylbym jumbo
    i testowal na "czystym" srodowisku sieciowym
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.