[PROBLEM] Odpalanie skryptow Python bez chroot?

Dyskusja w 'Oh'Linux? Software hacking' rozpoczęta przez użytkownika Nicodem, 18 Styczeń 2009.

Ładowanie...
  1. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    07:17
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Da sie odpalic skrypt Python bez uprzedniego chroot'owania?
    Python zainstalowany przez IPKG.
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:17
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
  3. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    07:17
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    moja pomylka. mam przez QPKG, nie prze ipkg :). i nadal musze robic chroot.
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 016
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:17
    Oceny:
    +1 337 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    hmmm tak :)
    jeszcze chwila - z tego o co sie dowiedzialem od Andiego to inzynier z QNAP'a, przekompilowali kilka programow ktore beda mogly dzialac z nowymi libami (libc) dzieki czemu bedzie mozna wrzucic je do QNAP'a wraz z nowymi libami aby nie zakłócic pracy QNAP'a. Wymiana starych libow na nowe pozwoli na uruchamianie aplikacji skompilowanych pod nowym libem bez chroot'a... Kwestia firmwaru ktory lada moment sie pojawi. Jesli sie nie myle to w tym tygodniu bedzie nowy firmware z nowym gui (wersja Beta) dla urzadzen ARM... Ale czy odrazu wrzuca nowe liby? Nie wiem...
     
  5. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    07:17
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Chetnie zobacze AJAXa w dzialaniu na QNAPie. Co prawda przez WebUI praktycznie nic nie robie ale dla innych to moze byc rewolucja.
    Za to Andy zmartwil mnie bardzo jedna wypowiedzia.
    Pytalem na ang forum o wsparcie dla dyskow 1,5TB w moim 209. Odpowiedz byla dosc dziwna - wg Andy'iego - wszystkie NOWE produkty beda przygotowane na wieksze dyski. Cos przebaknal ze ominiecie bariery systemu plikow powyzej 2TB wiaze sie z rekompilacja kernela i ze to mnostwo roboty. Ja to w 100% rozumiem, tylko ze skoro oficjalnie nikt nie zapowiada update'u firmware to jest to dla mnie niepokojace. Moi klienci juz 2 razy zamowili przez to Synology DS209+ bo tam nie ma takiego ograniczenia. Ja ledwo zipie na dyskach 2x750Gb i juz miale zmieniac na 1,5Gb ale okazalo sie to bezsensowne. Kupowac 3TB aby miec 2TB to troche bez sensu.
    Moze wiesz cos na ten temat? Czy w ogole maja w planach poprawe dla modeli 209? Ponoc 409 nie ma tego ograniczenia.
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 016
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:17
    Oceny:
    +1 337 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Tak 409 ma nowego Kernela ale tez z malym bugiem... Wydaje mi sie ze wstrzymali sie z wszystkim bo plyta glowna od 119'tki - nastepcy ARM'ow juz jest gotowa do testow Beta. Produktu mozna sie spodziewac jednak wczesniej...

    Postaram sie przycisnac QNAP'a do przekompilowania Kernela...
     
  7. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    07:17
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Czyli jesli planowalem przesiadke na 409 to lepiej sie wstrzymac z zakupem?
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 016
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:17
    Oceny:
    +1 337 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  9. ZIM
    Offline

    ZIM Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    06:17
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja mam 409U i 3x 1,5TB i wszystko jest ok.

    Raid 5 i 2750 GB dostepnych.

    Silas, wyjasnij oco chodzi z tym bugiem ?
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 016
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:17
    Oceny:
    +1 337 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    problem z funkcja MMAP
    np. klient torrentowych korzystajac z MMAP tj. rtorrent bedzie zapisywal uszkodzone pliki
     

Poleć tę stronę