Udzielamy pomocy Problem PhotoStation TS-231P2

Discussion in 'Stacja multimedialna, zdjęć i muzyki' started by sikora92, Feb 2, 2021.

Loading...
  1. sikora92
    Offline

    sikora92 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 2, 2021
    Messages:
    3
    Local Time:
    10:24 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dzień dobry,
    od 2-3 miesięcy mam problem z aplikacją PhotoStation na moim QNAP TS-231P2. Do tej pory zdjęcia oraz filmy z kilku telefonów eksportowały się poprzez aplikację Qfile na QNAP i pokazywały się w aplikacji PhotoStation. Obecnie w aplikacji pojawiają się tylko zdjęcia, nie ma filmów. Próbowałem odbudowywać indeksowanie i generowanie miniatur przez MultimediaConsole. Próbowałem usuwać i instalować na nowo aplikację PhotoStation. Niestety bez efektów, kilkadziesiąt tys. zdjęć jest, a filmów brak. W opcjach PhotoStation jak odznaczę funkcję "Wyświetlaj tylko przetworzone multimedia" filmy się pokazują ale bez miniatur. Ręczne generowanie miniatury z aplikacji PhotoStation pokazuje błąd "Akcja zakończona niepowodzenie". Dodam, że problem zauważyłem około 2 tygodni temu, natomiast miniatury filmów nie generowały się od jakiś 2-3 miesięcy. Wcześniej wszystko działało bardzo dobrze.

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.1.1540 Build 20210107
    Model serwera: QNAP TS-231P2
     
  2. pigers
    Offline

    pigers Zawsze pytaj Silasa - wie lepiej bo ma ESXi Q's Excellence

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    12,488
    Local Time:
    10:24 PM
    Ratings:
    +1,990 / 44 / -25
    Followers:
    8
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    zgłoś problem do helpdesku qnapa - po polsku
     
  3. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,927
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    10:24 PM
    Ratings:
    +232 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Filmy są. Tylko że pewnie są w kodeku H265 a nie jak dotychczas w H264. Niestety Qnap życzy sobie 19$ aby obsłużyć kodek H265.

    Mam ten sam problem o którym pisałem na forum.

    Żeby sprawdzić ze filmy są i robiona jest kopia można zainstalować Video Station, dodaj folder ze zdjeciami i zacznie się indeksowanie. Zapewne wyskoczy Ci wiele pomarańczowych komunikatów że nie można utworzyć Thumbsa.

    Ponieważ jestem chytry nie chce płacić 19$ nie wiem czy zapłacenie za to pomoże.
     
  4. sikora92
    Offline

    sikora92 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 2, 2021
    Messages:
    3
    Local Time:
    10:24 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE

    Mam ustawiony kodek H264 na wszystkich telefonach.
     
  5. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,927
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    10:24 PM
    Ratings:
    +232 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    @sikora92@sikora92 Ta jasne, też tak myślałem. Wybacz moje "ta jasne" ale nawet sobie nie ufam.

    Zainstaluj VideoStation i dodaj cały katalog ze zdjęciami do Video Station, zobaczysz że filmy są ale ze nie mozęsz ich ani odpalić i ze masz wiele komunikatów co do Thumbsów.

    Jeśli sie mylę moja kulpa i helpdesl.

    Moja małżonka sama nie wiedziała ze jej iPhone sam zaczął nagrywać w h265, a mój nowy telefon na Androidzie by sie marnował nagrywać filmy w 4k w h264.