Udzielamy pomocy Problem z migracją z TS-451-U do TS-453BU-2G RAID5

Discussion in 'Macierz oraz woluminy dyskowe' started by piotr77, May 21, 2019.

Loading...
  1. piotr77
    Offline

    piotr77 Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 21, 2019
    Messages:
    2
    Local Time:
    10:21 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-459U
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-459U 100 Mbps
    Witam serdecznie,
    Mam problem z przeniesieniem dysków z NAS-a ts-451-u do TS-453BU-2G.

    Kupiliśmy nowe urządzenie TS-453BU-2G zainstalowaliśmy najnowszy firmware, następnie sklonowaliśmy dyski za pomocą CLONEZILA (model dysku 1 do 1 WD Red WD10EFRX) dla bezpieczeństwa.
    Sklonowane dyski włożyliśmy do nowego urządzenia zgodnie z numeracją z wcześniejszego QNAPA (RAID 5),
    Po uruchomieniu urządzenia wybraliśmy "opcję przywróć ustawienia fabryczne (bez usuwania danych)", następuje proces migracji dyski mrugają,
    pojawia się komunikat, że się udało i następuje restart. Po czym mam znów pytanie czy przywróć ustawienia fabryczne, czy zaczynamy od nowa tak jakby nie zapisał ustawień po migracji.
    Czy spotkał ktoś się taką sytuacją, czy robimy coś źle, nie mamy odwagi wkładać dysków pierwotnych.

    Pozdrawiam i dziękuję
    Piotr Rasztar

    Wersja oprogramowania Firmware: QTS4.3.6.0923
    Model serwera: QNAP TS-453BU-2G
     
  2. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    10:21 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE