problem z routerm czy z Qnapem

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika martind, 2 Grudzień 2008.

Ładowanie...
  1. martind
    Offline

    martind Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam!
    Mam pewien problem tylko niebardzo wiem jak go rozwiązać .
    Mam wykupioną domenę i chce postawić strone na Qnapie. Z racji tego iż sieć bazuje na neostradzie związane jest to ze zmiennym IP. Zarejestrowałem się na stronie DynDNS i skonfigurowałem domenę tak aby robiła mi przekierowanie na serwer. Po czym skonfigurowałem router pod Dyndns i wszystko jest ok . Wpisując adres strony wyskakuję mi strona routera . Zrobiłem przekierowanie portów "port forwarding" ( własciwie niewiem czy dobrze to zrobiłem ) w każdym bądź razie lipa :-( dalej router nie przepuszcza na serwer.poniżej przedstawie jak skonfigurowałem router:
    IPstałe-Qnap:192.168.1.3
    Source IP- 192.168.1.3 Mask - 255.255.255.0
    Destination IP- - 192.168.1.3 Mask - 255.255.255.255
    Port Start - 80
    Port end - 80
    Port map - 80
    Protocol - TCP,UDP
    Moje pytanie brzmi:
    co mam zrobić aby po wpisaniu www. router minie wpuścił na serwer (w tym przypadku Qnap).
    pozdrawiam
     
  2. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    128
    Local Time:
    11:38
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    Sprawdz czy na qnapie masz wlączone www i jest tam port 80.

    Nie wiem jaki masz router (może daj zrzut ekranu) ale po przekierowaniu portu zewn "80" na port Qnap:80 musi dzialać.
     
  3. martind
    Offline

    martind Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    WWW w Qnap jest włączony i na porcie 80
    Poniżej przedstawiam zrzut :)
     

    Załączone pliki:

    • zrzut.JPG
      zrzut.JPG
      Rozmiar pliku:
      144,8 KB
      Wyświetleń:
      472
      MD5 Sum:
      f84fdceeef27ad11d00516ce7f40dd03
  4. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    128
    Local Time:
    11:38
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
  5. martind
    Offline

    martind Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Destination mask jest narzucane przez router a na Qnapie nie da się ustawić 255.255.255. ... jest tylko 252
     
  6. gary0707
    Offline

    gary0707 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Musisz łączyć się z innego IP publicznego. Wtedy nie będzie wchodzić na stronę routera.
     
  7. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Witam,
    Problem wygląda raczej w konfiguracji routera. W QNAP’ie musisz mieć ustawiony adres IP, Maskę sieci, bramę i dns. Na załączonym screnie jest błąd. Adres Source i Destination są takie same, a powinny być różne. Proponuję adres IP Qnap’a 192.168.1.3 wpisać albo w Source albo Destination. W puste pole wpisać „*”. W niektórych routerach (nie wiem jak w tym ) przekierowanie działa tylko jeżeli wchodzimy z innego adresu IP.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.