Udzielamy pomocy QmailAgent i konto Google

Discussion in 'Narzędzia użytkowe' started by BestiaPL, Feb 13, 2020.

Loading...
  1. BestiaPL
    Offline

    BestiaPL Passing Basics Beginner

    Joined:
    Nov 25, 2016
    Messages:
    11
    Local Time:
    9:42 PM
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD
    Model serwera: QNAP TS-251

    Dostałem mail od Google'a:

    Cześć,


    18 lutego 2020 roku ta aplikacja utraci dostęp do Twoich danych Gmaila:


    QmailAgent

    Google zawsze projektuje swoje narzędzia i aplikacje z myślą o tym, by zapewnić ich jak największe bezpieczeństwo. Dlatego aby lepiej chronić użytkowników Gmaila, w ubiegłym roku zmieniliśmy nasze zasady dotyczące danych użytkownika.


    Konta używam do wysyłania powiadomień na maila.
    Czy będzie jakaś aktualizacja QmailAgenta?
     
  2. xdruck
    Offline

    xdruck Passing Basics Beginner

    Joined:
    Nov 18, 2019
    Messages:
    2
    Local Time:
    9:42 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Dostałem to samo powiadomienie. Pisałem do Qnap polska ale na razie bez odp.
    Ja używam Qmail jako archiwum wielu skrzynek i był to jeden z głównych powodów dlaczego się zdecydowałem na Qnapa.
    Mam nadzieję, że szybko to rozwiążą.
    Daj znać jakbyś miał jakieś info.
     
  3. Artjablo
    Offline

    Artjablo System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    148
    Local Time:
    9:42 PM
    Ratings:
    +18 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wyłączyli, bo google nie zarabia!
    To samo było w ubiegłym roku w aplikacji do kopii gmaila.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,165
    Local Time:
    9:42 PM
    Ratings:
    +1,355 / 36 / -15
    Followers:
    4
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    musza poprawić metodę autentykacji i tyle ...
     
  5. BestiaPL
    Offline

    BestiaPL Passing Basics Beginner

    Joined:
    Nov 25, 2016
    Messages:
    11
    Local Time:
    9:42 PM
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Dostałem odpowiedź od Supportu:

    Dzień dobry, pracujemy nad certyfikacją i naprawą problemu.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  6. prozak64
    Offline

    prozak64 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Nov 6, 2016
    Messages:
    55
    Local Time:
    9:42 PM
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    Thunderbolt 20Gb/s
    TS-x53A Thunderbolt 20Gb/s
    Już utraciłem kilka dni temu dostęp do Gmail, pisałem do helpdesk. Odpowiedź ze według nich wszystko działa i pisać do Google. Google nie raczyło w ogóle odpisać, niby co ma odpisać, przecież to nie ich aplikacja. Kto jest więc winny, Google czy firma Qnap?! Moim zdaniem Qnap, ich aplikacja nie działa. Poza tym zachwyt do helpdesk spadł poniżej zera.
     
  7. BestiaPL
    Offline

    BestiaPL Passing Basics Beginner

    Joined:
    Nov 25, 2016
    Messages:
    11
    Local Time:
    9:42 PM
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Odpowiedź sprzed chwili (na moje ponaglenie):

    Dzień dobry, pracujemy jeszcze nad certyfikacją i naprawą problemu.

    Czyli jeszcze nic...
     
  8. xdruck
    Offline

    xdruck Passing Basics Beginner

    Joined:
    Nov 18, 2019
    Messages:
    2
    Local Time:
    9:42 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    mnie olali. Pisałem nawet na FB Qnap Polska i nic nie odpisują. :-(