Qmultimedia - TS-409 Turbo NAS

Dyskusja w 'Stacja multimedialna, zdjęć i muzyki' rozpoczęta przez użytkownika TheJa, 28 Kwiecień 2008.

Ładowanie...
  1. TheJa
    Offline

    TheJa Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    27 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    02:51
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A ja trochę z innej beczki: uruchamiam Qmultimedia, admin loguje się bez problemu a zwykły użytkownik ni diabła ... gdzie jest jakiś myk coby user mógł się zalogować ?
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:51
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a widzisz :)
    jak wejdziesz w Qmultimedia kliknij ikonke zalogowania...
    nastepnie pojawi sie Ci sie ikonka (klucz francuski + ...) "Configure album authority"
    teraz bedziesz mial taki przycisk "Create user"

    troche zamieszane - tak wiem :D
     
  3. TheJa
    Offline

    TheJa Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    27 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    02:51
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Cie cholewka, namieszane, a przecież miało być tak pieknie: panel użytkowników i tam wszystko do wszystkiego co z userami związne.
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:51
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  5. Rybak
    Offline

    Rybak Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Maj 2008
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    02:51
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    czy w TS-101 jest podobnie bo mam taki problem, jak ograniczyć dostęp do Qmultimedia tylko dla wybranych, standardowo dostęp jest dla wszystkich! a nigdzie nie widze ikonek jak wspomniane powyżej?!
     
  6. czechoj
    Offline

    czechoj Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    02:51
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Opcja Network Share Management podświetlasz Qmultimedia dalej Access Control i przemieszczesz użytkowników do woli nadając im uprawnienia Deny access Read only lub Full access
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.