Widzę, że z żartu rozpoczyna się dyskusja. Myślę, że nie ma sensu bawić się w przepychanki dot. sprzętu bo to nie ma sensu. Tak sobie tylko dodałem, ponieważ ostatnio byłem na kursie z certyfikacją MSoftu i miałem okazję porozmawiać na boku z certyfikowanymi MCA. Ja jako wtedy jako niedoszły MCITP pozwoliłem sobie wyciągnąć trochę informacji nt. systemu Vista ponieważ na chwilę obecną polityka naszej korporacji jak i drugiej zaprzyjaźnionej jeszcze większej korporacji nie uwzględnia przejścia na nowego windowsa.
Okazuje się, że straszenie microsoftu jest łapaniem się brzytwy. Widziałem Windowsa7 i na 100% nie użyje Visty. Te same odczucia płynęły ze strony rozmówcy. Poza tym mocna maszyna to nie wszystko odpalałem Viste Business na maszynie z 8G ram i podwójnym Xeonem serii 5000 i na odpalaniu się kończyło - system po około 5 minutach pracy robił zwiechę i maiła długie wstawanie
niezależnie od pomocy z zewnątrz nie udało się nic z tym zrobić. Potem nie miałem już zbyt wiele czasu na testy bo serwer wchodził do produkcji. Ale to tak tylko sobie w formie żartu
Silas - nie mam zamiaru wywoływać dyskusji o wyższości systemów, ani przepychanki na procesory. Mam nadzieję, że warninga nie dostane
Rubin - cieszę się, że zrezygnowałeś z roweru bo zima zapowiada się dłuższa
OK - zgadzam się - DOBRZE skonfigurowany i zabezpieczony windows też nadaje się do pracy, ale ja i tak się nie przekonam
i pozostane przy swoim.
Pozdrawiam