Rozwiązany QNAP jako dysk USB dla tunera sat

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika mariano77, 3 Październik 2008.

Ładowanie...
  1. mariano77
    Offline

    mariano77 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    wlkp
    Local Time:
    14:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam

    Istnieje możliwość wykorzystania urządzenia jako pamięci USB dla tunera sat, komputera itd?

    Pozdrawiam
     
  2. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    14:54
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Musisz sprecyzować pytanie. O który produkt QNAP Ci chodzi?
     
  3. mariano77
    Offline

    mariano77 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    wlkp
    Local Time:
    14:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    TS-109 Pro II (zgodnie z opisem w profilu <czytaj> )

    W skrócie: idzie z tego sprzętu zrobić Pendrive?
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:54
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Oczywiście że tak, QNAP jest to serwer NAS do przechowywania danych np: backupów, filmów co tylko dusza zapragnie(w formie elektronicznej :p) :p
    A wiec możesz przechowywać na nim różne pliki, możesz je nawet współżytkować z inną osobą w danej sieci.
    Możesz rówież tak skonfigurować swój tuner(o ile ma taką możliwość) żeby nagrywał obraz odrazu do twojego QNAPa :)
    Łatwiej (Dla ciebie) by było przesyłać dane przez sieć LAN ale upierając się można też tak skonfigurować QNAPa żeby zapisywał(na żywo) nagrane filmy z tunera przez USB.
    Pozdrawiam.
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:54
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    po USB chyba sie nie da udostepnic zasobow QNAP'a dla jakiegos urzadzenia
     
  6. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:54
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    no ale zapisywać dane da się... (np: Napęd CD pod USB Nicodema :p). Ale tutaj już trzeba mieć sporą wiedze i raczej nie robiłbym sobie nadzieji.
     

Poleć tę stronę