Rozwiązany QNAP jako dysk USB dla tunera sat

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika mariano77, 3 Październik 2008.

Ładowanie...
  1. mariano77
    Offline

    mariano77 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    wlkp
    Local Time:
    11:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam

    Istnieje możliwość wykorzystania urządzenia jako pamięci USB dla tunera sat, komputera itd?

    Pozdrawiam
     
  2. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    11:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Musisz sprecyzować pytanie. O który produkt QNAP Ci chodzi?
     
  3. mariano77
    Offline

    mariano77 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    wlkp
    Local Time:
    11:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    TS-109 Pro II (zgodnie z opisem w profilu <czytaj> )

    W skrócie: idzie z tego sprzętu zrobić Pendrive?
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    10:40
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Oczywiście że tak, QNAP jest to serwer NAS do przechowywania danych np: backupów, filmów co tylko dusza zapragnie(w formie elektronicznej :p) :p
    A wiec możesz przechowywać na nim różne pliki, możesz je nawet współżytkować z inną osobą w danej sieci.
    Możesz rówież tak skonfigurować swój tuner(o ile ma taką możliwość) żeby nagrywał obraz odrazu do twojego QNAPa :)
    Łatwiej (Dla ciebie) by było przesyłać dane przez sieć LAN ale upierając się można też tak skonfigurować QNAPa żeby zapisywał(na żywo) nagrane filmy z tunera przez USB.
    Pozdrawiam.
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    11:40
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    po USB chyba sie nie da udostepnic zasobow QNAP'a dla jakiegos urzadzenia
     
  6. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    10:40
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    no ale zapisywać dane da się... (np: Napęd CD pod USB Nicodema :p). Ale tutaj już trzeba mieć sporą wiedze i raczej nie robiłbym sobie nadzieji.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.