Rozwiązany QNAP TS-453B - czy może mieć więcej niz 8GB RAM ?

Discussion in 'Kompatybilność' started by logar4, Nov 18, 2020.

Loading...
  1. logar4
    Offline

    logar4 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    24
    Local Time:
    4:37 AM
    Ratings:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Cześć, mam pytanie jak w temacie. (producent mówi że max 8GB)
    Jeśli może mieć więcej np 32 GB to jakie kości najlepiej wybrać ?


    Piotr.
     
  2. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,649
    Local Time:
    4:37 AM
    Ratings:
    +1,607 / 38 / -20
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    Celeron i 32 GB ram ? kolego , idź do sklepu i kup sobie i5 ! szkoda zasobów na Celeronie na takie potrzeby
     
  3. logar4
    Offline

    logar4 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    24
    Local Time:
    4:37 AM
    Ratings:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    ale można czy nie ?
     
  4. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,649
    Local Time:
    4:37 AM
    Ratings:
    +1,607 / 38 / -20
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
  5. logar4
    Offline

    logar4 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    24
    Local Time:
    4:37 AM
    Ratings:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    tu mnie też zaciekawiłeś... Czy w QNAP TS-453B można zmienić procesor ???
     
  6. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,649
    Local Time:
    4:37 AM
    Ratings:
    +1,607 / 38 / -20
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    Nie.
     
  7. logar4
    Offline

    logar4 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    24
    Local Time:
    4:37 AM
    Ratings:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    wytłumacz mi proszę bo słabszy jestem....
    piszesz góra 24 GB ale w innym miejscu znalazłem info że QNAP akceptuje tylko identyczne (w sensie pojemności) kości w bankach....więc chyba max 16 GB ?
    Czy dobrze myslę ?
     
  8. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,649
    Local Time:
    4:37 AM
    Ratings:
    +1,607 / 38 / -20
    Followers:
    7
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    Nie.
     
  9. logar4
    Offline

    logar4 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    24
    Local Time:
    4:37 AM
    Ratings:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    czyli można 2 różne kosci np 16 + 8... Tak ?