To też widziałem po pierwsze nie wiem jak oni to podali skoro maksymalnie da się 66 TB za
TS-464 | Specyfikacja oprogramowania
Tak 66 TB ja chcę kupić dysk 24 TB i czy będę mógł stworzyć jeden wolumin?, chodzi o maksymalny rozmiar pojedynczego prostego woluminum, źle to chyba sprecyzowałem.
To też wiem ale nadal nie wiem jaki woluminum prostu będę mógł utworzyć na 32 TB HDD, pełny czy będę to musiał dzielić, chodzi o ograniczeniu rozmiaru.250TB obsługiwane przez oprogramowanie
Tak jeden prosty wolumin i chodziło mi o maksymalny rozmiar jaki mogę utworzyć, z tego co napisałeś to mogę stworzyć wolumin o pojemności 24 TB więc i taki dysk kupię, dobrze piszę?.Teoretycznie pakujesz maksymalne obsługiwane dyski (4x 24TB) i tworzysz jeden wolumin prosty na raid-0?
Tak teoretycznie ponieważ woluminy mogą mieć ograniczoną wielkość, możesz wpakować dysk 24 TB ale wolumin zrobisz 12 TB więc trzeba to dzielić i o ile pamięć mnie nie myli to maksymalna wielkość woluminum to było 22 TB, będę musiał to jednak sprawdzić aby się przekonać.Teoretyczna pojemność woluminu dla tego NASa to 4x [Maksymalna pojemność obsługiwanego dysku]
Więc 4 x 24TB.
A skąd to 66TB wynalazłeś?a można 66 TB umieścić więc kolejna nieścisłość są 4 kieszenie po 24 TB to daje 96 TB