Rozwiązany Qnap TS231p i podłączenie do TV

Discussion in 'Stacja multimedialna, zdjęć i muzyki' started by vnu007dl, Feb 10, 2020.

Loading...
Tags:
  1. vnu007dl
    Offline

    vnu007dl Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 6, 2020
    Messages:
    10
    Local Time:
    11:21 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-210 10 Mbps
    Czesc

    Jestem posiadaczem serwera qnap ta 231p. Niestety nie doczytałem przed zakupem, że ten model nie ma portu HDMI aby podpiąć go bezpośrednio do TV. Uruchomiłem serwer DLNA i w ten sposób mogę udostępniać dane multimedialne na tv. Niestety nie jest to idealne rozwiązanie bo odtwarzacz mediów na moim tv jest toporny i za Chiny nie mogę np ustawić kodowania napisów. Czy jest jakiś sposób aby inaczej podpiąć i przeglądać media na TV z tego serwera? Może jakaś przejściówka usb-hdmi albo coś innego?
     
  2. skorpion
    Offline

    skorpion Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jan 12, 2018
    Messages:
    23
    Local Time:
    11:21 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Nie testowałem tego rozwiązania, ale gdzieś się spotkałem z konwerterem thernet2hdmi. Może to jest opcja która pomoże rozwiązać problem?
     
  3. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,165
    Local Time:
    11:21 PM
    Ratings:
    +1,355 / 36 / -15
    Followers:
    4
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    jak nie ma hdmi to nie ma .. co wy kombinujecie ? jak masz złącze HDMI - Rj45 to tylko do przedłużenia kabla HDMI za pomocą skrętki - nic więcej !!
     
  4. demo
    Offline

    demo Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Messages:
    83
    Local Time:
    11:21 PM
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Chyba najlepsza będzie przystawka z androidem, np mibox - zainstalujesz sobie kodi i jazda.
     
  5. vnu007dl
    Offline

    vnu007dl Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 6, 2020
    Messages:
    10
    Local Time:
    11:21 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-210 10 Mbps
  6. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,165
    Local Time:
    11:21 PM
    Ratings:
    +1,355 / 36 / -15
    Followers:
    4
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    upload_2020-2-11_15-4-42.

    Tak , łączysz to za pmocą WIFI