QPKG nie działa?

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika beaneck, 18 Wrzesień 2008.

Ładowanie...
  1. beaneck
    Offline

    beaneck Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy ktoś mógłby mi potwierdzić działanie systemu QPKG (TS-109 II)? Mam na myśli Administracja->Narzędzia systemowe->Pobierz QPKG. O kilku dni dostaję tylko komunikat Przepraszamy, informacja QPKG jest niedostępne. Nie wiem czy to ja mam problem z konfiguracją czy to coś innego.
     
  2. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    U mnie wszystko OK. QNAP ma na pewno dostęp do sieci? Sprawdź czy rozwiązuje nazwy DNS.
     
  3. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam
    mam dokladnie ten sam problem. nic nie moge zainstalowac. moze ktos w jakis sposob pomoc?
    w pobierz qpkg pojawia sie napis "Przepraszamy, informacja QPKG jest niedostępne."
    pozdrawiam.
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    sprawdzcie poprawnosc DNS'ow
     
  5. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    a w jaki sposob to sprawdzic? nigdy tego ine robilem bo nie bylo mi do niczego potrzebne.
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    DNS'y sa w ustawieniach sieci
    bez nich QNAP nie ma dostepu do sieci po nazwie domeny
     
  7. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    SiLAS Dzieki za szybki odpowiedzi. widzialem te ustawienia ale za nic w swiecie nie wiem jak to ustawic - mam stale IP nie mam domeny i nie wiem jak sobie poradzic
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a czy operator dostarczyl Ci adresy DNS?
     
  9. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    wpisalem dns i staly adres itd - z zew jest widoczny bo i www na nim dziala i ftp nie dziala mi tylko QPKG
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    zaloguj sie na konsole qnap'a przez PuTTY lub telnet i zrob:
    ping google.pl

    zobacz czy poleci ping
     
  11. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    ping: google.pl: Host name lookup failure
    fakt ping w sieci wew. dziala ale internet nie
    z tym ze z zew jest widziany tak jak mowie dziala www i ftp
    jeszcze zobaczylem ze download station tez nic w stanie nie jest zciagac - ani bt ani ftp czy htp czy to moze byc jeden problem?
     
  12. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:53
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    tak jak mowilem
    masz problem z DNS'ami
    sprawdz czy wpisales poprawne DNS'y w ustawieniach TCP/IP

    mozesz tez sprawdzic DNS'y TPSY ale to ostatecznosc..
    dns1: 194.204.159.1
    dns2: 194.204.152.34
     
  13. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    SiLAS JESTES WIELKI - oczywiscie miales racje od samego poczatku ale jak juz wpisalem te dnsy to trzebabylo go wylaczyc i wlaczyc i juz wszystko dziala nawet zciaganie plikow ruszylo - jest super bardzo dziekuje
    pozdrawiam
     

Poleć tę stronę