QPKG nie działa?

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika beaneck, 18 Wrzesień 2008.

Ładowanie...
  1. beaneck
    Offline

    beaneck Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy ktoś mógłby mi potwierdzić działanie systemu QPKG (TS-109 II)? Mam na myśli Administracja->Narzędzia systemowe->Pobierz QPKG. O kilku dni dostaję tylko komunikat Przepraszamy, informacja QPKG jest niedostępne. Nie wiem czy to ja mam problem z konfiguracją czy to coś innego.
     
  2. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    U mnie wszystko OK. QNAP ma na pewno dostęp do sieci? Sprawdź czy rozwiązuje nazwy DNS.
     
  3. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam
    mam dokladnie ten sam problem. nic nie moge zainstalowac. moze ktos w jakis sposob pomoc?
    w pobierz qpkg pojawia sie napis "Przepraszamy, informacja QPKG jest niedostępne."
    pozdrawiam.
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    sprawdzcie poprawnosc DNS'ow
     
  5. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    a w jaki sposob to sprawdzic? nigdy tego ine robilem bo nie bylo mi do niczego potrzebne.
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    DNS'y sa w ustawieniach sieci
    bez nich QNAP nie ma dostepu do sieci po nazwie domeny
     
  7. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    SiLAS Dzieki za szybki odpowiedzi. widzialem te ustawienia ale za nic w swiecie nie wiem jak to ustawic - mam stale IP nie mam domeny i nie wiem jak sobie poradzic
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a czy operator dostarczyl Ci adresy DNS?
     
  9. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    wpisalem dns i staly adres itd - z zew jest widoczny bo i www na nim dziala i ftp nie dziala mi tylko QPKG
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    zaloguj sie na konsole qnap'a przez PuTTY lub telnet i zrob:
    ping google.pl

    zobacz czy poleci ping
     
  11. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    ping: google.pl: Host name lookup failure
    fakt ping w sieci wew. dziala ale internet nie
    z tym ze z zew jest widziany tak jak mowie dziala www i ftp
    jeszcze zobaczylem ze download station tez nic w stanie nie jest zciagac - ani bt ani ftp czy htp czy to moze byc jeden problem?
     
  12. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:56
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    tak jak mowilem
    masz problem z DNS'ami
    sprawdz czy wpisales poprawne DNS'y w ustawieniach TCP/IP

    mozesz tez sprawdzic DNS'y TPSY ale to ostatecznosc..
    dns1: 194.204.159.1
    dns2: 194.204.152.34
     
  13. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    SiLAS JESTES WIELKI - oczywiscie miales racje od samego poczatku ale jak juz wpisalem te dnsy to trzebabylo go wylaczyc i wlaczyc i juz wszystko dziala nawet zciaganie plikow ruszylo - jest super bardzo dziekuje
    pozdrawiam
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.