Dzień dobry, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, po naprawie configu SMB w chwili montowania folderów z poziomu WINDOWSA QuFirewall blokuje dostęp do NAS z LAN.
Poniżej konfiguracja QuFirewall (wydaje mi się, że ustawiona wg poradnika, ale zaraz pewnie mnie naprostujecie, że nie do końca - bo przecież nie działa właściwie.
Odrzucony adres LAN IP to 192.168.1.48 i każdy następny po zmianie.
Wynik z QuLOG'a:
Temat chyba do zamknięcia - po zmianie kolejności (przesunięcie wszystkich wpisów Odmów na sam dół) QuFirewall nie blokuje już dostępu po LAN. Mam nadzieję, że pozostałe warunki działają w takim ustawieniu prawidłowo.
Poniżej konfiguracja QuFirewall (wydaje mi się, że ustawiona wg poradnika, ale zaraz pewnie mnie naprostujecie, że nie do końca - bo przecież nie działa właściwie.
Odrzucony adres LAN IP to 192.168.1.48 i każdy następny po zmianie.
Wynik z QuLOG'a:
Kod:
Ostrzeżenie 2023-02-28 18:54:18 --- 192.168.1.48 --- --- SMB Deny SMB1 host (security limitation). Błąd logowania
Połączono posty:
Temat chyba do zamknięcia - po zmianie kolejności (przesunięcie wszystkich wpisów Odmów na sam dół) QuFirewall nie blokuje już dostępu po LAN. Mam nadzieję, że pozostałe warunki działają w takim ustawieniu prawidłowo.