Udzielamy pomocy QuLog Center serwer logow

Discussion in 'Podstawowe ustawienia systemowe' started by mevis, Oct 19, 2020.

Loading...
Tags:
  1. mevis
    Offline

    mevis Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    4
    Local Time:
    5:09 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam
    W Qnap był sobie serwer logow a w nim log z informacja jaki user mail dostęp do jakiego pliku, na dniach w nowej wersji w miejsce serwera logów pojawiło sie QuLog Center i tam nie ma tego albo nie mogę wyszukać
     
  2. pigers
    Online

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,946
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +1,678 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    a masz to właczone ?

    upload_2020-10-19_14-34-7.
     
  3. mevis
    Offline

    mevis Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    4
    Local Time:
    5:09 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    tak zostało po wcześniejszych ustawieniach, wyłączałam ,kasowałem itd i nic nowego mi się nie loguje , po update firmware nie przybywa info o dostępie do plikow
     
  4. pigers
    Online

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,946
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +1,678 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    o fack - u mnie tez nie działa

    bubel - otwieraj ticket do wsparcia.
     
  5. Adis1984
    Offline

    Adis1984 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Oct 19, 2020
    Messages:
    5
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31+ 1 GbE
    Dokładnie mam to samo miało być ładniej piękniej a skopali to. Już pomijam to że po każdej aktualizacji coś zainstalują od siebie Malware remover a teraz jakiś HBS 3
     
  6. lchmiel
    Offline

    lchmiel Passing Basics Beginner

    Joined:
    Oct 19, 2020
    Messages:
    2
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Ja również zgłaszam to do wsparcia. Mam te same objawy.
    --- Połączono posty, Oct 26, 2020, Data oryginalnego postu: Oct 20, 2020 ---
    Qnap sprawdzał na moim serwerku, po czym wypuścił nowy firmware 4.5.1.1465.
    Teraz działa poprawnie.
    Moim zdaniem można oznaczyć jako rozwiązany.
     
  7. pigers
    Online

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,946
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +1,678 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    yeap - bangla
    upload_2020-10-26_12-18-42.
     
  8. mevis
    Offline

    mevis Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    4
    Local Time:
    5:09 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    po upgrade do 4.5.1.1465 bez zmian
    support po przesłaniu logów odpowiedział:
    "Proszę oczekiwać kolejnej aktualizacji. Pracujemy nad rozwiązaniem tego problemu"



    upload_2020-10-27_17-43-27.
     
  9. lchmiel
    Offline

    lchmiel Passing Basics Beginner

    Joined:
    Oct 19, 2020
    Messages:
    2
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Raz jeden się zdarzyło że u mnie jest OK, a u innych nie.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  10. Adis1984
    Offline

    Adis1984 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Oct 19, 2020
    Messages:
    5
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31+ 1 GbE
    I kapa, dalej po aktualizacji nie działa, po co to zmieniali było fajne i przejrzyste a wtrynili jakiś zepsuty QuLog center.
     
  11. Barto-Paja
    Offline

    Barto-Paja Passing Basics Beginner

    Joined:
    Nov 3, 2020
    Messages:
    7
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    upload_2020-11-8_8-41-4.

    U mnie też na razie nie pojawią się wpisy, ale jak masz dosyć dużą aktywność może wypróbuj taką konfigurację. Przypuszczam, że ten czas jest do sprzątania bazy i niekoniecznie uda się wyczerpać limit bazy, stąd nie pojawią się nowe pliki z logami.
     
  12. Adis1984
    Offline

    Adis1984 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Oct 19, 2020
    Messages:
    5
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31+ 1 GbE
    No w końcu działa ale zaś jak dam użytkownicy online to wywala nieznany błąd 403.
     
  13. pigers
    Online

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,946
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +1,678 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    wywal cache przeglądarki i sprawdź ponownie
     
  14. Adis1984
    Offline

    Adis1984 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Oct 19, 2020
    Messages:
    5
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31+ 1 GbE
    Nie pomogło ai.imgur.com_bv4TVYN.
     
  15. pigers
    Online

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,946
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +1,678 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    to zgłaszaj błąd przez aplikacje helpdesk w QNAPie.
     
  16. Adis1984
    Offline

    Adis1984 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Oct 19, 2020
    Messages:
    5
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31+ 1 GbE
    Ok poszło zgłoszenie.
    --- Połączono posty, Nov 16, 2020, Data oryginalnego postu: Nov 15, 2020 ---
    Odpisali "Dzień dobry, pracujemy już nad rozwiązaniem tego problemu. Proszę oczekiwać aktualizacji która naprawi zgłoszony problem"
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
    • Meh Meh x 1
  17. Jahoox
    Offline

    Jahoox Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jan 13, 2021
    Messages:
    2
    Local Time:
    6:09 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Czy coś wiadomo odnośnie działania QuLog? Od ponad dwóch miesięcy mi to nie działa. Z każdą aktualizacją zmienia się błąd ale ogólnie to cały czas nie da się przeglądać logów. Co więcej jak za długo męczę tą apkę żeby mi wypluła jakieś dane pojawia się błąd wentylatorów i nie znika do restartu serwera. Jakaś makabra, a działało to tak dobrze....
    Proszę o jakieś info czy ktoś poradził sobie z tym problemem.