Pomoc Radiator M.2 NVMe czy potrzebny?

PiotrX77

Dżepetto
Q Associate
1 Luty 2025
38
1
15
8
47
Marki
QNAP
TS-x64
Ethernet
1 GbE
Siemka,
będę instalował M.2 nvme i zastanawiam się czy wymagane są jakieś radiatory czy coś podobnego na te dyski? zbyt dużo miejsca tam nie widzę i nie wiem jak to się ma w użytkowaniu.
Qnap ts264-8g pamięci x2szt Kingston 500gb raczej lajtowe użytkowanie Backup zdjęć z telefonu na pierwszy strzał tylko większa ilość do importu do Qnapa

1. za 50 zł więcej masz 1 TB ... gdzie ludzie mają oczy.
1738932976811.png

2. czy są wymagane ? nie
czy warto mieć , tak ! bo jak sie przegrzeje SSD (powyżej 70 stopni), to jesteś w dupie.

• Lubię to
Reakcje: Silas Mariusz
1. za 50 zł więcej masz 1 TB ... gdzie ludzie mają oczy.
Pokaż załącznik 46124

2. czy są wymagane ? nie
czy warto mieć , tak ! bo jak sie przegrzeje SSD (powyżej 70 stopni), to jesteś w dupie.

1. kupiłem za 119zł w specjalnej cenie dla mnie, 1tb był już duzo wiecej ;) paczałem kazdym okiem nawet trzecim ;) :p
2. jakiś specjalny dedykowany żeby to weszło polecisz?
Połączono posty:

Ja mam mieszane uczucia. Gdy postawiłem wirtualki i robiłem ich backup to jak radiator się nagrzał, to tylko trzymał dysk NVMe dłużej ciepło. Możesz testować z i bez.
no tak potestuje pewnie bo nic nie mam pod ręką... Lexary dają w zestawie jak pamiętam :)

nie polecam dedyków
ja do swojego TS-264 wstawiłem https://allegro.pl/oferta/radiator-do-dysku-m-2-jonsbo-szary-12608414394 w odpowiednim rozmiarze bez obudowy dolnej

Radiator do dysku M.2 Jonsbo szary​

zamówię... zobaczę wcześniej jakie będą temp. Ciekawe czy ta taśma PTM7950 też by działała tak jak radiator. jak zainstalowałem w laptobie zamiast pasty na procesor to temp 10 stopni w dol poszły.

ps. żeby coś na chat napisac to jakieś specjalne warunki tzreba spełnić? :)

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. Dysk m2