Serwer QNAP do współpracy z Logitech Squeezboxa

Dyskusja w 'Przed zakupem...' rozpoczęta przez użytkownika kuba1961, 14 Listopad 2014.

Ładowanie...
  1. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Tak z ciekawości : indeksowanie czy scrapowanie ?
     
  2. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Właśnie (z opóźnieniem - brak kasy) zabrałem się za zakupy Qnap-a. Co lepsze 232 czy 212p. Oba są w tej samej cenie. Oczywiście pod kątem muzyki na squeeezboxe. proszę o szybką odpowiedź. Czasu mało.
     
  3. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nie ma modelu 232 na stronie producenta ... powiem tak: modele wyzsze od 212 powinny byc lepsze.
     
  4. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    przepraszam 231
     
  5. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Kod (Text):
    1. https://www.qnap.com/i/useng/product/contrast.php?cp[]=155&cp[]=117
    jak mówiłem 231 jest mocniejsze o jedeń rdzeń i kartę sieciową więcej.
    Lepiej dopłacić i mieć 251
    Kod (Text):
    1. https://www.qnap.com/i/useng/product/contrast.php?cp[]=142&cp[]=155&cp[]=117
    @Silas - forum psuje linki jeśli zawierają [ i ]
     
  6. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    nie działa link
     
  7. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    to odśwież :p
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    "No resources" jak to mawiają w corpo. - ...zeby to naprawic :p
     
  9. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Ok dzięki. 231 będzie lepsze. Czy jest gdzieś opis instalacji Squeezebox-a na Qnapie ?
     
  10. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    install qpkg - yes - done :D
     
  11. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Może troszkę jaśniej :)
     
  12. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  13. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ale po co to, skoro jest Logitech Media Server w App Center.
     
  14. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Czy przy 231 jest podobnie. W jednym z okienek jest lista Qnap-ów i tam nie ma 231. Czy to dlatego że wtedy nie było tego modelu ?
    --- Połączono posty, 23 Czerwiec 2015, Data oryginalnego postu: 23 Czerwiec 2015 ---
    A wtedy jak instalować ?
     
  15. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  16. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Super :) . Dziękuję. Co jeszcze zainstalować ?

    A czy jest jakiś temat z pomocą dla początkujących użytkowników. Coś o polecanych ustawieniach i pierwszych uruchomieniach.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  17. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Kup NASa to pogadamy :p
     
  18. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    OK :) Jutro go odbieram.
    --- Połączono posty, 25 Czerwiec 2015, Data oryginalnego postu: 23 Czerwiec 2015 ---
    Qnap odebrany, ale na liście aplikacji nie widzę Logitech Media Servera. Mam TS-231. Jk go zainstalować ?
     
  19. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  20. kuba1961
    Offline

    kuba1961 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2014
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Którą wersję mam zainstalować. Wiem że tą na ARM ale którą ? 09 czy 019