Chciałbym, wykorzystać serwer WWW na QNAP do wystawiania na nim stron WWW na zewnątrz. Tylko robocze serwisy do pokazywania wersji dev dla klientów.
1. Pracuje na bazie danych SQL i plikach HTML/PHP.
Pytanie czy możliwe jest pracowanie na serwerze na localhoscie, synchronizacja bazy i plików z serwerem WWW na QNAP?
Czy lepiej stawiać wszystko na QNAP i poprostu synchronizować sobie same pliki - jako "współdzielony folder" z synchronizacja w 2 strony?
2. Załóżmy, że uruchomiłbym wersję beta aplikacji na serwerze QNAP, pliki i baza stałyby tam. Modyfikacja plików odbywała by się przez FTP.
W jaki sposób mogę podpiąć pod mój serwer WWW domenę z zewnątrz. np. "www.Cyberkraina.pl" oraz subdomeny "www.sub1.cyberkraina.pl" itd.?
Gdzie znajdę gotowy jakiś konkretny poradnik jak zrobić krok po kroku?
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.0378 Build 20171117
Model serwera: QNAP TS-231P
1. Pracuje na bazie danych SQL i plikach HTML/PHP.
Pytanie czy możliwe jest pracowanie na serwerze na localhoscie, synchronizacja bazy i plików z serwerem WWW na QNAP?
Czy lepiej stawiać wszystko na QNAP i poprostu synchronizować sobie same pliki - jako "współdzielony folder" z synchronizacja w 2 strony?
2. Załóżmy, że uruchomiłbym wersję beta aplikacji na serwerze QNAP, pliki i baza stałyby tam. Modyfikacja plików odbywała by się przez FTP.
W jaki sposób mogę podpiąć pod mój serwer WWW domenę z zewnątrz. np. "www.Cyberkraina.pl" oraz subdomeny "www.sub1.cyberkraina.pl" itd.?
Gdzie znajdę gotowy jakiś konkretny poradnik jak zrobić krok po kroku?
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.0378 Build 20171117
Model serwera: QNAP TS-231P