Strumieniowe Odtwarzanie filmów

Dyskusja w 'Przesyłanie mediów (DLNA, iTunes, ...)' rozpoczęta przez użytkownika daniel300, 11 Maj 2009.

Ładowanie...
  1. daniel300
    Offline

    daniel300 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    01:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam wszystkich.Drodzy forumowice mam nadzieje ze pisze w odpowiednim miejscu.Czy istnieje mozliwość ogladania filmow bezposrednio z qnapa przez intenet ( logujac sie na qunapie zdalnie i odtwarzajac film za pomoca np: media player clasic ale bez uprzedniego sciagania na dysk.Z muzyka nie ma problemu ale z filmami to juz troszke inna bajka.Wyczytalem ze jest mozliwosc tylko trzeba dodac pewein skrypt,niestety link do tego skryptu jest nieaktualny.Czy ktos moglby opisac dokladnie co trzeba zrobic o ile takowa mozliwość istnieje ??.Bede wdzieczny za wszelkie info.Pozdrawiam.
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:52
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    było, https://forum.qnap.net.pl/posts/2111 (zaktualizowałem linki, wystarczyło pogooglować :/)
    prościej się nie da ... w generatorze podajesz odp dane (ścieżka do video, wymiary okna itd) i wygenerowany kod wklejasz do htmla ...
    + napisanie skryptu logowania. Powinien warn paść ...
     
    Last edited by a moderator: 22 Wrzesień 2013
  3. corvus
    Offline

    corvus Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    02:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,

    podczepię się jeżeli można:)
    posiadam QNapa 219P
    chodzi on u mnie jako ogólny dysk sieciowy

    mam dwa Pytania
    1) Twonky
    odpalilem wg instrukcji
    u mnie to głownie bedzie chodziło z Dreamboxami 800 HD
    i z tego co zorientowałem się , to musze dograc dodatek UPnP na dreama
    narazie sobie z tym jeszcze nie poradziłem, ale jestem na dobrej drodze
    pytanie jest inne, jak sprawdzić czy Twonky działa, np z poziomu zwykłego Windows Komputera:)?

    2)drugie pytanie, to moze zadaje za wczesnie, bo moglbym poczytac
    ale chciałbym stworzyc album ze zdjeciami w internecie
    ale nie tak zeby udostepnic zdjecia
    tylko zeby sobie ktos mogl poogladc
    czy to jest mozliwe?

    pozdrawiam
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:52
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Ad.1 Moje miejsca sieciowe => Pokaż ikony dla urządzeń sieciowych UPnP.
    Ad.2 Tak, przekierowujesz odp. porty(https://forum.qnap.net.pl/threads/388)
    a nast ustalasz odpowiednie prawa dla gościa lub użytkownika :)
     
    Last edited by a moderator: 22 Wrzesień 2013
  5. corvus
    Offline

    corvus Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    02:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    W Viscie sobie z tym nie poradziłam,
    ale w 7 chodzi wszystko idealnie:)

    po uruchomieni WMP można sobie wybrać muzykę, film i wszystko chodzi naprawdę fajnie

    pozdr
     

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. qnap po sciagnieciu nie ma filmu

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.