Strumieniowe Odtwarzanie filmów

Dyskusja w 'Przesyłanie mediów (DLNA, iTunes, ...)' rozpoczęta przez użytkownika daniel300, 11 Maj 2009.

Ładowanie...
  1. daniel300
    Offline

    daniel300 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    13:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam wszystkich.Drodzy forumowice mam nadzieje ze pisze w odpowiednim miejscu.Czy istnieje mozliwość ogladania filmow bezposrednio z qnapa przez intenet ( logujac sie na qunapie zdalnie i odtwarzajac film za pomoca np: media player clasic ale bez uprzedniego sciagania na dysk.Z muzyka nie ma problemu ale z filmami to juz troszke inna bajka.Wyczytalem ze jest mozliwosc tylko trzeba dodac pewein skrypt,niestety link do tego skryptu jest nieaktualny.Czy ktos moglby opisac dokladnie co trzeba zrobic o ile takowa mozliwość istnieje ??.Bede wdzieczny za wszelkie info.Pozdrawiam.
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:38
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    było, https://forum.qnap.net.pl/posts/2111 (zaktualizowałem linki, wystarczyło pogooglować :/)
    prościej się nie da ... w generatorze podajesz odp dane (ścieżka do video, wymiary okna itd) i wygenerowany kod wklejasz do htmla ...
    + napisanie skryptu logowania. Powinien warn paść ...
     
    Last edited by a moderator: 22 Wrzesień 2013
  3. corvus
    Offline

    corvus Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    14:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,

    podczepię się jeżeli można:)
    posiadam QNapa 219P
    chodzi on u mnie jako ogólny dysk sieciowy

    mam dwa Pytania
    1) Twonky
    odpalilem wg instrukcji
    u mnie to głownie bedzie chodziło z Dreamboxami 800 HD
    i z tego co zorientowałem się , to musze dograc dodatek UPnP na dreama
    narazie sobie z tym jeszcze nie poradziłem, ale jestem na dobrej drodze
    pytanie jest inne, jak sprawdzić czy Twonky działa, np z poziomu zwykłego Windows Komputera:)?

    2)drugie pytanie, to moze zadaje za wczesnie, bo moglbym poczytac
    ale chciałbym stworzyc album ze zdjeciami w internecie
    ale nie tak zeby udostepnic zdjecia
    tylko zeby sobie ktos mogl poogladc
    czy to jest mozliwe?

    pozdrawiam
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:38
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Ad.1 Moje miejsca sieciowe => Pokaż ikony dla urządzeń sieciowych UPnP.
    Ad.2 Tak, przekierowujesz odp. porty(https://forum.qnap.net.pl/threads/388)
    a nast ustalasz odpowiednie prawa dla gościa lub użytkownika :)
     
    Last edited by a moderator: 22 Wrzesień 2013
  5. corvus
    Offline

    corvus Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    14:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    W Viscie sobie z tym nie poradziłam,
    ale w 7 chodzi wszystko idealnie:)

    po uruchomieni WMP można sobie wybrać muzykę, film i wszystko chodzi naprawdę fajnie

    pozdr
     

Poleć tę stronę