Chciałbym robić synchronizację danych z wybranych katalogów z mojego laptopa (Windows) do wybranych katalogów na QNAPie. Do tej pory próbowałem korzystać z QSync oraz NetBak Replicator ale są z nimi problemy. Co do QSynca to nie będę się nawet wypowiadał. Natomiast NetBak Replicator niby działa OK, ale to co jest denerwujące to fakt, że po starcie komputera przez kilkanaście minut porównuje dane miedzy laptopem a QNAPem (łącznie mam ponad 300GB do synchronizacji) i tak jest za każdym razem przy włczeniu.
Czy jest jakiś inny program który można użyć do tego celu? Chciałbym aby to była synchronizacja a nie kopia danych, bo w tym drugim przypadku to wymagane jest uruchamianie ręczne albo według harmonogramu, a mi zależy aby to działało automatycznie i cały czas.
To na czym mi zależy to:
- obsługa przez GUI
- możliwość wyboru katalogów z dysku i wskazania dla nich miejsca kopii na QNAPie (czyli katalog A z laptopa w miejscu X na QNAPie, a katalog B z laptopa może być również w miejscu X albo w miejscu Y)
Czy jest jakiś inny program który można użyć do tego celu? Chciałbym aby to była synchronizacja a nie kopia danych, bo w tym drugim przypadku to wymagane jest uruchamianie ręczne albo według harmonogramu, a mi zależy aby to działało automatycznie i cały czas.
To na czym mi zależy to:
- obsługa przez GUI
- możliwość wyboru katalogów z dysku i wskazania dla nich miejsca kopii na QNAPie (czyli katalog A z laptopa w miejscu X na QNAPie, a katalog B z laptopa może być również w miejscu X albo w miejscu Y)