Rozwiązany TinyMediaMenager - kilka pytań odnośnie XBMCnfoImportera dla PLEX

Dyskusja w 'Stacja multimedialna, zdjęć i muzyki' rozpoczęta przez użytkownika ziouosan, 10 Maj 2018.

Ładowanie...
  1. ziouosan
    Online

    ziouosan Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Sierpień 2017
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Witam. Jakiś czas temu zainteresowałem się TMM pod kątem PLEXA, jako agenta używam XBMCnfoImportera w dwóch wersjach dla filmów oraz seriali. Nie powiem, bardzo mi się spodobało to narzędzie, jednak nurtują mnie dwie sprawy:

    1. Aktorów TMM pobiera do folderu .actors w folderze danego filmu/serialu, jak natomiast zmusić PLEXa żeby odczytywał poprawne dane z nfo nt obsady i wrzucał thumbsy z danego folderu ? co dokładnie i jak ustawić w ustawieniach agenta ?

    ustawienia aktorów w bibliotece:
    upload_2018-5-10_13-15-6.

    ustawienia agenta w narzędziach:
    upload_2018-5-10_13-16-25.

    widok folderu z filmem z poziomu exploratora (oczywiście thumby zdjęć są w folderze .actors):
    upload_2018-5-10_13-18-13.

    widok w PLEXie danego filmu:

    upload_2018-5-10_13-21-15.

    Co mogę zrobić żeby to się poprawnie zaczytało ?

    2. Druga sprawa - nie ładują się tytuły poszczególnych odcinków seriali, mimo, że w NFO dla każdego odcinka taki tytuł jest wpisany w odpowiedni tagline:

    widok w PLEX:

    upload_2018-5-10_13-25-43.

    oraz pojedynczy odcinek (jak widać opisu odcinka z NFO również nie ładuje...):

    upload_2018-5-10_13-26-38.

    Z góry dziękuję za wszelkie sugestie/uwagi.
    Pozdrawiam !!


    Wersja oprogramowania Firmware
    : 4.3.3.04.04 Build 20171213
    Model serwera: QNAP TS-212P
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 058
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  3. ziouosan
    Online

    ziouosan Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Sierpień 2017
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Dzięki za odpowiedź.
    1. Sprawdzę jutro dokładnie i odpiszę czy pomogło.
    2. Seriale mam ponazywane w taki oto sposób:

    upload_2018-5-10_21-18-19.

    i poszczególne sezony następująco:

    upload_2018-5-10_21-19-8.

    nie wydaje mi się że robię tutaj jakiś błąd, a jeżeli tak, to jaki ?

    zmieniłem tak jak mówisz, local assets dałem na sam dół w taki sposób:

    upload_2018-5-10_21-23-35.

    usunąłem poprzednia bibliotekę z serialami, opróżniłem kosz oraz zrestartowałem PLEX, po czym dodałem od nowa bibliotekę z serialami, niestety opisy odcinków oraz tytułu w dalszym ciągu się nie ładują z NFO. gdzie robię błąd ?

    upload_2018-5-10_22-18-17.
     
  4. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 058
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a zmień nazwę serialu na angielską i sprawdz ponownie ;)
     
  5. ziouosan
    Online

    ziouosan Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Sierpień 2017
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    dodałem nową bibliotekę testową i spreparowałem jeden sezon serialu, bez oczekiwanego efektu (od nowa pobrałem metadane przez TMM zmieniając nazwę serialu na eng oraz masowo zmieniłem nazwy plików na eng):

    upload_2018-5-11_7-23-22.

    upload_2018-5-11_7-24-21.

    wydaje mi się że zmiana nazwy na angielski nie jest przyczyną, przykładem może być ten serial :)

    upload_2018-5-11_7-25-45.

    co ciekawe, w bajkach niektóre serie załadowały się poprawnie przy takich samych ustawieniach agenta...

    upload_2018-5-11_7-27-23.

    opisy odcinków również ładuje, a nazwa jest polska:

    upload_2018-5-11_7-28-59.

    da się to jakoś wyjaśnić ? :)

    sorry za tak dużą ilość screenów ale w tym przypadku wydaje mi się że obrazy mówią o wiele więcej niż słowa ;)
    pozdrawiam !
    --- Połączono posty, 11 Maj 2018, Data oryginalnego postu: 11 Maj 2018 ---
    Co do aktorów, w linku który podałeś jest nieco inny temat - tam problemem są nie wyświetlające się grafiki nad nazwiskami aktorów, u mnie natomiast nie pojawiają się i graficy, i nazwiska (tak jak na zrzucie wyżej).. myślę że problemem jest błędnie ustawiona ścieżka do aktorów w ustawieniach XMBCnfoImportera (zrzut również wyżej), jednak nie mam pomysłu jak to ustawić poprawnie..
     
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 058
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    ale moment - jakiego agenta masz bibliotece ustawionego ?

    upload_2018-5-11_10-33-18.
     
  7. ziouosan
    Online

    ziouosan Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Sierpień 2017
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    tak jak pisałem wcześniej - XBMCnfoImporter dla filmów i dla seriali:
    upload_2018-5-11_10-56-29.
     
  8. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 058
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  9. ziouosan
    Online

    ziouosan Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Sierpień 2017
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    ustawiłem w ten sposób:

    w bibliotece:
    upload_2018-5-11_14-46-30.

    w agentach:

    upload_2018-5-11_14-47-35.

    efekt standardowy :)

    upload_2018-5-11_14-48-28.

    ...
    --- Połączono posty, 12 Maj 2018, Data oryginalnego postu: 11 Maj 2018 ---
    ktoś inny ma może jakiś pomysł jak to rozwiązać ?
     
  10. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 058
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  11. ziouosan
    Online

    ziouosan Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Sierpień 2017
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    dzięki za fatygę z nagrywaniem filmu. piszesz że tylko aktorów pobiera z internetu, a całą resztę z plików lokalnych, jednak wydaje mi się że tytuły episodów również pobiera u Ciebie z netu, widać to na przykładzie pliku NFO z Agentki Carter który pokazujesz w 3:09. masz tam
    <title>marvel's agent carter</title>
    <sorttitle></sorttitle>, natomiast u mnie wygląda to tak:
    <episodedetails>
    <title>Hollywood Ending</title>
    <showtitle>Agentka Carter</showtitle>

    czyli w swoich NFO w ogóle nie masz tytułów odcinków, czyli zasysasz je z netu, skoro się pokazują.

    też tak będę sobie ustawiał, bo szczerze to już szału można przez to dostać rozkminiając dlaczego to nie działa jak powinno. i tak, masz rację, z tymi aktorami to jest gruba rzeźba w g.. :) tak więc myślę że jeszcze chwilę powalczę i w końcu dla świętego spokoju będę używał TMM tylko do scrapowania grafik i seryjnej zmiany nazw plików tak żeby Plex łykał to wszystko innym agentem. gdzieś przeczytałem że programista który napisał te dwa agenty już nie będzie rozwijał projektu przez brak czasu, więc tak czy inaczej zostałbym z niedopracowanym produktem.

    ustawiłem sobie agenta do seriali w taki sposób jak Ty miałeś ustawiony TheTVDB (chodzi mi o kolejność "podagentów" w zakładce serwer):
    upload_2018-5-13_22-20-43.

    następnie stworzyłem kolejną testową bibliotekę seriali która już ma jako agenta TheTVDB, zassało ładnie grafiki (inne niż te z TMM), opis, nazwy episodów (sic!), jednak ciągle nie ma aktorów :) szczerze, to już chyba odpuszczam :) może to wina leciwego serwera ?

    upload_2018-5-13_22-23-45.

    upload_2018-5-13_22-24-18.

    Przed dodaniem biblioteki zrobiłem taki standard, przeniosłem folder z biblioteki w inne miejsce, przeskanowałem bibliotekę, wyczyściłem zbiory, opróżniłem kosz, usunąłem nawet wszystkie pliki NFO z folderów serialu i po tym stworzyłem od nowa bibliotekę. dlaczego nie wrzuca mi tych aktorów ? powinien zasysać z netu... chociaż widzę że Ty masz TMM 2.9.5, a ja używam 2.9.11.. może jeszcze spróbuję na innym scraperze.. Damn ;)

    pozdrawia i wielkie dzięki za wszelkie rady ! co złego to nie ja ;)
    --- Połączono posty, 13 Maj 2018, Data oryginalnego postu: 13 Maj 2018 ---
    tak sobie myślę, gość co napisał te agenty XBMC, pisał pod koniec 2017 że już nie będzie rozwijał projektu, natomiast wersja TMM którą Ty posiadasz miała swój release 2017-10-05, więc najpewniej programista od XBMC nie uzupełnił agenta o zmiany w późniejszych wersjach TMM - widzę pewne różnice w znacznikach w Twoim NFO a moim. tak więc prośba - masz może gdzieś instalkę 2.9.5 ? skoro u Ciebie pobiera metadane to u mnie też powinno z tej wersji scrappera .. ;)
     
  12. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 058
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    prędzej wtedy używałem TMM do odświeżenia tej części biblioteki :)

    bo mam podzielone instancje TMM na część stałą - pliki raczej się nie zmienią
    i dynamiczną gdzie lecą bieżące seriale

    nie - mam najnowszą - bo thetvdb zmieniło sie na lepsze :)
     
  13. ziouosan
    Online

    ziouosan Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Sierpień 2017
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    rozumiem. polecisz jakiegoś toola do klonowania aplikacji na windowsie ? myślałem już o tym żeby podzielić TMM w podobny sposób :) mam nadzieję że nie odbiegam zbytnio od tematu..

    jesteś w stanie podpowiedzieć jeszcze dlaczego ta nieszczęsna obsada jest tak oporna i nie chce się u mnie pokazać mimo ustawienia agentów na pobieranie danych tylko z netu ? w zasadzie teraz tylko tego (oczywiście w kontekście Plexa :p) mi brakuje do szczęścia ;)
     
  14. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 058
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    10:02
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    ta xD
    Ctrl-C
    Ctrl-V

    upload_2018-5-14_21-39-45.

    odpalasz program kasujesz starą bazę, ustawiasz nową i cześć