TS-101 jak zrobic kopie wszystkich katalogow na zew.dysku?

Dyskusja w 'Replikacja i poawaryjne działania odtworzeniowe' rozpoczęta przez użytkownika xMichalx, 17 Lipiec 2008.

Ładowanie...
  1. xMichalx
    Offline

    xMichalx Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    16:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam!
    Jak w temacie. Jak przeniesc szybko wszystkie dane na dysk zewnetrzny np. podlaczony po USB?
    Ale nie poprzez inny komputer! Chodzi o jak najszybszy transfer!
    Michal
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:54
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    zalogowac sie do konsoli, odnalezc urzadzenie i wlaczyc przegrywanie
    np. mozna za pomoca MC z Optware
     
  3. xMichalx
    Offline

    xMichalx Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    16:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:54
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  5. xMichalx
    Offline

    xMichalx Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    16:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mam 409.
    A z 101 musze przeniesc dane do 409.
    Narazie oba sprzety sa w roznych miejscach i myslalem ze za pomoca dodatkowego dysku zewnetrznego przeniose dane z 101 do 409.
    Po podlaczeniu tego dodatkowego dysku do 409 przekopiuje dane (na 409) za pomoca np. MC lub web menagera.
    Ale jak przekopiowac dane z 101 na dysk zewnetrzny?

    Michal
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:54
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a nie mozesz wlaczyc 2 urzadzen do sieci...
    z ts-409 polaczyc sie za pomoca MC do serwera ftp postawioneog na TS-101?
     
  7. xMichalx
    Offline

    xMichalx Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    16:54
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Narazie nie ...pisalem ze sa w roznych miejscach....
    Dlatego chcialem poprzez 3 dysk zewnetrzny....
    Jak nic nie wymysle to pozostanie kopiowanie jak bede mial je w jednej sieci.
    Ale to i tak bedzie wolniej niz poprzez USB....500Gb troche czasu bedzie sie przesylalo...

    Cos czuje ze nie znajde innego sposobu...
    xx9 maja opcje kopiowania z/do USB, maja MC, maja kopiuj/przenies z web menagera, a 101 - nic :-(

    Pozdrawiam!
    Michal
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:54
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    no tak
    uwazam ze ludzie ktorzy kupuja 101 nie sa swiadomi tego
    czy jest jakas mozliwosc informowania ich o tym? ciezko powiedziec komus zeby sobie to wszystko wyobrazil
    a roznica w cenie tez jest

    dlatego ja jak mialem ts-101 (pierwszy moj QNAP) wyslalem oficjalnego maila do nich ze wiekszego syfu nie widzialem :)
    pozniej i tak przeszedlem na ts-109 a dzis prowadze ich support :D
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.