- 12 Październik 2008
- 32
- 1
- 8
- 44
- QNAP
- TS-109/209 Pro
- Ethernet
- 802.11n (Wi-Fi 4)
Witam forumowiczów,
niedawno miałem w nomu awarię zasilania po której mój leciwy ale cały czas działający QNAP 109Pro sie nie podniósł. Z pomocą Silasa próbowałem odzyskać dane z dysku ale okazało się to niemożliwe (pamiętajcie róbcie kopie zapasowe). Niemniej po podłączeniu dysku i inicjalizacji serwera od zera efekt jest taki że nie moge zaktualizować FW - ani dostać się do dysku w żaden sposób.
Po kolei:
z góry dzięki za pomoc Silasowi - czas, cierpliwość i zaufanie to dziś najcenniejsza waluta.
niedawno miałem w nomu awarię zasilania po której mój leciwy ale cały czas działający QNAP 109Pro sie nie podniósł. Z pomocą Silasa próbowałem odzyskać dane z dysku ale okazało się to niemożliwe (pamiętajcie róbcie kopie zapasowe). Niemniej po podłączeniu dysku i inicjalizacji serwera od zera efekt jest taki że nie moge zaktualizować FW - ani dostać się do dysku w żaden sposób.
Po kolei:
- QFINDER v.6.6 widzi mój dysk (dostaje IP itp)
- Nie mogę zaktualizować FW (ani przez QFINDERA ani PUTTY ani inaczej - wszystkie połączenia są odrzucane)
- Spróbowałem na dwóch różnych dyskach - to samo
- Ostatnia wersja FW to 3.3.3 build 1003T
Nie mogę jej zmienić bo choć hasła ustalam jakiekolwiek to odrzuca Usera za każdym razem
- Strona administracyja niedostępna (serwer odrzuca połączenia)
z góry dzięki za pomoc Silasowi - czas, cierpliwość i zaufanie to dziś najcenniejsza waluta.